Moratorijum na otplatu kredita NLB banci zatražilo 520 klijenata iz Bijelog Polja

Za moratorijum na otplatu kredita NLB banci do sada je pristiglo 520 zahtjeva  za 770 kredita  od klijenata iz Bijelog Polja, saopštila je za Radio Bijelo Polje generalna sekretarka banke, Jelena Vujović.

Naime, NLB banka je u skladu sa Odlukom Centralne Banke Crne Gore, koja je stupila na snagu 23. marta 2020. godine, a odnosi se na  privremene mjere za ublažavanje negativnih uticaja novog koronavirusa na finansijski sistem, omogućila korisnicima kredita da ostvare svoje pravo na moratorijum na otplatu kredita, u trajanju do 90 dana.

Kako je saopštila Vujović, NLB  banka je na svojoj web stranici  razvila veoma jednostavnu aplikaciju  za prijavu za odlaganje plaćanja kredita.

„Potrebno je unijeti jedinstveni matični broj, nakon čega klijent može izabrati kreditnu partiju po kojoj želi  podnijeti zahtjev za moratorijum, a zatim je potrebno unijeti svoj email i broj telefona. Neposredno nakon klijent će biti obaviješten da je njegov zahtjev primjljen, a u roku od pet dana, kako i propisuje Odluka Centralne banke, banka je dužna da klijenta informiše o daljim koracima“, navela je generalna sekretarka banke, Jelena Vujović, dodajući da se isto pravo može ostvariti i pozivom na broj 19888.

Ona je istakla da će svi klijenti koji podnesu zahtjev dobiti novi plan otplate u kojem se navodi koliki će biti mjesečni anuitet nakon što istekne period od 90 dana koliko i traje sami moratorijum.

„Koliko se kome uvećava mjesečna rata zavisi od ukupnog iznosa kredita, perioda otplate i roka u kojem je odgođeno plaćanje rata, ali su to uglavnom mala uvećanja“, kazala je Vujović, napominjući da klijenti imaju pravo da odluče na koji vremenski period žele da ulože mortorijum svojih kreditnih obaveza.

Prijave se, prema riječima Vujović,  mogu dostavljati sve dok je na snazi odluka Centralne banke.

Sve detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu nlb.me.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: investitor.me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE