Bez struje veliki dio opštine, vodosnabdijevanje uredno

Vodosnabdievanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a tokom dana ne bi trebalo da bude isključenja, saopštili su iz gradskog vodovoda.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će od 10:00 do 16:00 sati biti Srđevac, Džafića Brdo, Brestovik, Crhalj, Brzava  i Lozna. Od 7: 30 do 8:30 i od 16:00 do 17: 00 sati  Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje, Metanjac, Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje, Mojstir, Tomaševo, Mislići, Selakovići, Čokrlije, Lijeska, Sokolac, Šljemena, Barice, Pisana Jela, Potrk, Obod, Žaljevo, Pape, Glibavac, Skočigorina, Grančarevo, Ujniče , saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom protekla 24  sata zatražilo  je 26 sugrađana, a dežurne ekipe su obavile i 4 kućne posjete.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana nije rođena ni jedna beba.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, a na pojedinim dionicama na sjeveru saobraćajnice su i klizave. Iz Auto moto saveza Crne Gore su upozorili da su duž usjeka i klisura mogući sitniji odroni. Zbog policijskog časa u Srbiji na graničnim prelazima prema toj državi od 17 do pet sati nije dozvoljen prelazak granice. U Srbiji su zatvoreni svi granični prelazi osim za transportna vozila. Prema Srbiji zatvoreni su prelazi Ranče – Jabuka, na putu pravcu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godova na put Rožaje – Tutin i Vrbnica prema Bijelom Polju, kao i svi prelazi namijenjeni za pogranični saobraćaj.

 

Iz AMSCG su naveli da su prema Bosna i Hercegovina zatvoreni granični prelazi Šćepan Polje – Hum, na put Plužine – Foča, Šula – Vitina, na putu Pljevlja – Foča, Sitnica-Zupci ,na putu Herceg Novi-Trebinje i Metaljka na putu Pljevlja - Čajniče. Prema Albaniji zatvoreni su prelazi Grnčar – Baškim, na putu Plav – Skadar i Sukobin – Murićani na putu Ulcinj – Skadar.Kako se navodi prema Hrvatskoj zatvoreni su prelazi Kobila – Vitina, na putu Herceg Novi – Vitina – Dubrovnik. Prema Kosovu zatvoren je prelaz Kula na putu Rožaje-Peć. Granični prelaz Vraćenovići na putu Nikšić-Bileća zatvoren je za saobraćaj zbog rekonstrukcije. Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most - Ribarevine, dionica obilaznice Bijelo Polje - Ribarevina, saobraćaj se preusmjerava sa dvosmjernog na jednosmjerni, sa povremenim prekidima do 15 minuta.

U Crnoj Gori će danas biti promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, tokom noći ponegdje su moguće slabe padavine, uglavnom, u kontinentalnim predjelima. U sjevernim predjelima viša oblaka, a ujutru po kotlinama kratkotrajno magla. Vjetar slab do umjeren istočnih smjerova, poslijepodne i tokom noći na krajnjem jugoistoku pojačan i jak sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha -11 do 3, najviša dnevna 1 do 14 stepeni.