Raspisan oglas za prodaju Bjelasice Rade

Stečajna uprava bjelopoljske Bjelasice Rade raspisala je oglas za prodaju cjelokupne imovine kompanije, po ukupnoj početnoj cijeni od 2,55 miliona eura.

Prijave za učešće u javnom nadmetanju zainteresovani mogu slati do 15. marta, do deset sati i 30 minuta. Na prodaju su ponuđeni objekat fabrike za flaširanje vode, površine 2,97 hiljada kvadrata, mašine, oprema i vozila, kao i cjevovod Lješnica – Fabrika, dužine oko sedam kilometara.

Prodaje se i zemljište u krugu fabrike ukupne površine 8,85 hiljada kvadrata, kao i zemljište površine 4,31 hiljadu kvadrata.

Procijenjenu vrijednost imovine koja je predmet prodaje po ovom oglasu utvrdili su nezavisni procjenitelji, pri čemu su sve prethodne prodaje u pogledu prodajne cijene bile ispod procijenjene vrijednosti, bezuspješne i bez podnijetih ponuda na oglašene cijene prodaje imovine.

Pravo učešća imaju građani i preduzeća koja uplate depozit u iznosu od 100 hiljada eura. Ponude će biti otvorene 19. marta u 11 sati i 15 minuta u Privrednom sudu.

Na prethodnom oglasu za prodaju cjelokupne imovine po ukupnoj početnoj cijeni od 1,72 miliona eura nije bilo zainteresovanih.

Stečaj u preduzeću pokrenut je u maju prošle godine na zahtjev radnika, koji više od godinu nijesu primili zarade.

 

Izvor:AntenaM