Živković: Aktivisti Crvenog krsta stići će do svih kojima je pomoć potrebna (VIDEO)

Briga o starima je  jedna od prioritetnih aktivnosti  opštinskog Crvenog krsta,  posebno  sada u novonastalim okolnostima  kada im moramo posvetiti dodatnu brigu i pažnju, kazao je Mašan Živković,  kordinator te humanitarne organizacije.

Gostujući u emisiji „Aktuelno“, Radija Bijelo Polje, Živković je podsjetio da su tokom jučerašnjeg dana volonteri, gerontodomaćice i aktivisti Crvenog krsta posjetili više od 30 starih osoba u Crnči, Njegnjevu, Rasovu, Slijepču mostu i Sutivanu i uručili im pakete sa životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

“Briga o starijim osobama spada u naše prioritetete, pa tako mora  da ostane i u danima koji su pred nama.Stariji sugrađani prepoznati su kao jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, pa s tim u vezi Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa lokalnom samoupravom, Centrom za socijalni rad i ostalim partnerima čini dodatne napore da zaštiti ovu kategoriju stanovništva. Međutim, apelujem na sve njih  da  ostanu kod  svojih kuća, poštuju preporuke nadležnih organa i ne izlažu se opasnosti da se zaraze koronavirusom, a njih će posjetiti gerontodomaćice, čiji je rad organizovan u okviru naše organizacije. Brigu o 150 starih osoba vodi 15 gerontodomaćica“, kazao je Živković. On je istakao da je obezbijeđena prva tranša pomoći za najugroženije,i apelovao na sve da ne prave paniku, a  aktivisti Crvenog krsta stići do svih, kojima je pomoć potrebna.

 

 

Tekst:Tanja Dangubić

Tonska realizacija:Zoran Rakočević

Video i foto:Vladimir Jelić

Audio snimak:Sanida Kajević

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE