Srednjoškolci u posjeti lokalnoj upravi

U okviru predmeta „Finansije“ učenici trećeg razreda Elektro-ekonomske škole, u pratnji profesora ekonomske grupe predmeta, Nikole Purića, posjetili su danas Opštinu Bijelo Polje i upoznali se sa funkcionisanjem sektora finansija.

Prema riječima Purića, učenici su imali priliku da se upoznaju sa izradom budžeta i funkcionisanjem sektora, ali i da uspostave veze sa uposleninima u lokalnoj upravi.

„U sklopu predmeta Finansije imali smo vježbe kako se izrađuje budžet tako da sam došao na ideju da spojimo korisno i praktično i odveo djecu u posjetu lokalnoj samoupravi da vide kako se pravi budžet, koga donosi i ostale stavke vezane za takvu vrstu djelatnosti“ kazao je Purić.

On je kazao da su se učenici u razgovoru sa sekretarkom Sekretarijata za finansije Alidom Nuhodžić upoznali sa funkcionisanjem tog sektora kao i sa detaljima izrade budžeta Opštine.

"Osim toga, posjeta je organizovana i sa ciljem povećanja stepena transparentnosti i otvorenosti rada i javnosti Opštine, ali i uspostavljanja čvršćih veza sa građanima ,posebno mladim ljudima“ istakao je Purić.

Autorka:Vanja Šabanović

Foto.Školska arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE