U Bijelom Polju i danas održana litija

U znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovijesti i večeras je u Bijelom Polju održana litija.

Nekoliko hiljada građana, predvođeno sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve (SPC), mirnom protestnom šetnjom još jednom je zatražilo povlačenje  Zakona o slobodi veroispovijesti.

Obraćajući se okupljenima ispred hrama Svetih apostola Petra i Pavla protojerej stavrofor Siniša Janković kazao je da su litije biblijski i najveličanstveniji događajiu istoriji Crne Gore.

“Koje riječi izabrati u ovom svečanom času, a da već  nijesu rečene ispred ovog svetog hrama ili ispred svih hramova pravoslavnih u Crnoj Gori. Ima li riječi koje mogu opisati ove veličanstvene događaje koji se dešavaju u Crnoj Gori. Ovo su biblijski događaji, najveličanstveniji u istoriji Crne Gore, kojima poručujemo da ne damo svetinje“, kazao je Janković.

Protojerej stavrofor Siniša Janković poručio je još jednom da narod koji ide na litije ne vodi nikakve ratove, već nosi krst Gospodnji, sleduje put Hristov.

„A to je put ljubavi, istine i pravde. Borimo se se samo za pravdu i istinu, jer mi nijesmo neprijatelji države Crne Gore, mi smo njen obraz i dostojanstvo, čuvamo obraz naših predaka i potomaka“, zaključio je Janković.

Litije u znak neslaganja sa pomenutim Zakonom održavaju se dva puta sedmično, četvrtkom i nedjeljom.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE