Porodica Minić iz Jablanova dobila pomoć od Opštinskog Crvenog krsta

Predstavnici  Opštinske  organizacije Crvenog krsta obišli su sedmočlanu porodicu Minić iz bjelopoljskog sela Jablanovo, koji su nedavno u požaru izgubili kuću ,i uručili im pomoć.

“Tokom naše prve posjete ovoj porodici, obećali smo da ćemo uvijek biti uz njih i pomagati koliko budemo u mogućnosti i dokazali smo da nijesmo zaboravili naše obaćenje. Zahvaljujući  vrijednoj donaciji kompanije Telenor Crvenom krstu Crne Gore, četvoro  najmlađih Minića  dobilo je  toplu obući i odjeću i neophodne potrepštine za školu. Takođe, porodici smo uručili osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, a po završetku nove kuće, obezbijedićemo im i neophodne tehničke aparate za domaćinstvo”, kazao je Mašan Živković, koordinator u Opštinskom Crvenom krstu. 

Na humanom gestu predstavnika Crvenog krsta zahvalio se Srđan Minić koji je kazao da su zahvaljujući dobrim ljudima uspjeli koliko-toliko da se skuće nakon što im je u januaru vatra uništila sve što su imali. “I djeca su dobila potrebnu garderobu i sve što im je neophodno  za školu, pa se njihov život polako vraća u normalu”, dodao je Minić.

I Mirko Vasilijević, koji je u ime žitelja Jablanova prisistvovao uručivanju pomoći, kazao je da  Minići u nevolji nijesu  ostali sami, dodajući da će izgradnju nove kuće pomoći i predstavnici Mjesnog centra Bistrica kao i brojni mještani.

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Opštinski Crveni krst