Delegacija američke ambasade u Bijelom Polju

29 March 2024

Najnovije vijesti

Delegacija američke ambasade u Bijelom Polju

Predsjednik Petar Smolović ugostio je visoku delegaciju na čelu sa Lewis Gitterom, šefom političko-ekonomskog odjeljenja američke Ambasade u Podgorici, koja je boravila u radnoj posjeti Bijelom Polju.

Predstavljajući Bijelo Polje i potencijale naše opštine, predsjednik Smolović je delegaciju upoznao sa radom lokalne uprave, istorijom, razvojnim potencijalima, strateškim pravcima razvoja, investicionim projektima i budućim planovima. Ujedno pozivajući sve zainteresovane privrednike iz SAD da posjete Bijelo Polje i upoznaju se sa mogućnostima za investiranje u našu opštinu.

Gitter se zahvalio predsjedniku Smoloviću na srdačom prijemu i istakao da zadovoljan onim što je čuo u vezi sa reformama i razvojem biznis ambijenta u Bijelom Polju, uz poruku da Bijelo Polje i Crna Gora ima uvijek pouzdanog partnera u Američkoj ambasadi. 

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, su prisustvovali Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi i Dragana Mika Tatić, zamjenica konzula i druga sekretarka.

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA