Camić: Imamo mladu generaciju koja puno obećava (video)

Džudsti bjelopoljskog kluba „Favorit“ učestvovaće na državnom prvenstvu za kadete, koje će se predstojećeg vikenda održati u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

„Favorit“ će predstavljati Almin Ljušković, Ibrahim Avdić i Matija Joksimović, a predsjednik kluba i trener Enes Camić kaže da vjeruje u uspjeh mladih sportista.

„Almin Ljušković nastupiće u kategoriji do 90 kg, Ibrahim Avdić do 81 kg i Matija Joksimović do 73 kg. Zaista su naporno trenirali, bez pauze, nekada i dva puta dnevno, a organizovali smo i zajedničke treninge sa džudistima iz drugih klubova, kako bi na prvenstvu bili što bolji. Svjesni smo toga da neće biti lako, da je konkurencija jaka, a oni su prva godina kadeta. Međutim, Ljušković je tri godine prvak države, Avdić dvije, od Joksimovića tek očekujemo da napravi veliki rezultat, jer je imao povredu, tako da nam sve to uliva nadu da možemo doći do medalje“, rekao je Camić  gostujući u emisiji “Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje.

Osvajanjem prvog ili drugog mjesta Ljušković, Avdić i Joksimović stekli bi pravo učešća na Evropskom kupu, koji će vjerovatno krajem marta biti održan u Hrvatskoj.

„Evropski kup nam je jako značajan, jer će se nakon njega praviti ekipa za nastup na prvenstvo Evrope za kadete, a nama je cilj da imamo što više reprezentativaca. Ne želim da dajem neke konkretne prognoze, jer to je sport, ali mi ćemo im pružiti svu podršku i pomoći im da daju svoj maksimum“, istakao je predsjednik i trener džudo kluba „Favorit“.

Camić je kazao da ih u martu očekuje i državno prvenstvo za juniore, zatim za mlađe i starije pionire, a džudsti „Favorita“ nastupće i na turniru Mladost Open u Podgorici.

„Oni najbolji će imati priliku da učestvuju na prvenstvima, a na turnirima nastupaju svi. Bez takmičenja nema napretka, uzalud ako treniramo, ako djecu ne povedemo na takmičenje. A da bi se postigli još bolji rezultati neophodna su ulaganja. Zato očekujemo i veću podršku lokalne samouprave, jer mislim da to zaslužujemo, jer smo jedini klub koji radi i sa osobama sa invaliditetom, klub koji ima najveću bazu od preko 80 djece svih kategorja, tako da se nadam da će imati više sluha za nas“, naveo je Camić.

Džudo klub „Favorit“ u aprilu će biti i domaćin međunarodnog džudo turnira „Kup Bijele Rade“.

„Internacionalni džudo turnir „Kup Bijele Rade“ održaće se 25. aprila u Bijelom Polju. Turnir će okupiti najbolje crnogorske, ali i džudiste iz zemalja regiona, a očekujemo i ekipu iz Britanije i Turske.  Pravo učešća imaju džudisti od najmlađeg uzrasta pa do kategorije kadeta. Cilj nam je da turnir preraste u tradiconalnu sportsku manifestaciju, a uvjereni smo da će zahvaljujući tom takmičenju džudo dodatno dobiti na popularnosti kod nas“, rekao je Camić. 

On je napomenuo da međunarodni turnir „Kup Bijele Rade“ nosi taj naziv po hotelu Bijela Rada, u kojem džudisti „Favorita“ treniraju već dugi niz godina.

„I naš grad je dobio ime upravo po bijelim rada, te ima i tu simboliku“, dodao je trener i predsjednik džudo kluba “Favorit“.

Džudo klub „Favorit“, kako je saopštio Camić, biće dio i Olimpijskog i Paraolimpisjkog kavarana koji će obići i Bijelo Polje.

„To je velika stvar za naš klub i grad, jer je privilegija  biti dio jednog  državnog  projekta, koji ima za cilj promovisanje olimpijskih i paraolimpijskih sportova“, kazao je Camić.

Tarik Erović – najbolji  poletarac u konkurenciji 2011. godište

Gostujući danas u emisiji „Sportski magazin“, predsjednik i trener džudo kluba  „Favorit“, Enes Camić kazao je da imaju mladu generaciju koja puno obećava, a njoj pripada i Tarik Erović.

Erović je najbolji poletarac konkurenciji 2011. godište, a nakon tri godine uspio je da dođe i do bronzane medalje na takmičenju  u Podgorici.

„Džudo sport mi je zaista donio mnogo toga lijepog. Uspio sam da naučim borilačke vještine i tehnike, ali i da upoznam nove prijatelje. Trener je jako dobar, pomaže nam, a i moji roditelji su jako ponosni na mene“, kazao je Tarik.

 

 

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Tekst objavla: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE