Humanitarci "Miholjskog zbora" darivali danas krv

Opštinska organizacija Crvenog krsta  u saradnji  sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, a u organizaciji Miholjskog zbora, organizovala je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Pripadnici te organizacije iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina , njih oko 60, dobrovoljno su danas dali krv na Odjeljenju transfuziologije bjelopoljske Opšte bolnice.

Kako je kazao predstavnik te organizacije iz Bijelog Polja, Dragan Femić, članovi Miholjskog zbora po prvi put organizuju takvu akciju u našem gradu.

“Očekujemo da će nam se prdružiti  60 do 80 članova naše organizacije iz ova tri grada” kazao je Femić i dodao da se članovi te organizacije redovno odazivaju kada su u pitanju  slične humanitarne akcije.

Dobrovoljni davalac krvi iz Bijelog Polja Miladin Joksimović je kazao da se ova akcija sprovodi širom Crne Gore.

“Davanje krvi je najhumaniji vid pomoći čovjeku u nevolji, jer samo jedna flaša ove dragocjene tečnosti  nekome znači život” naveo je Joksimović, podsjećajući  da  je akcija organizovana povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Mašan Živković iz Opštinske organizacije Crvenog krsta napomenuo je da je riječ o prvoj akciji dobrovoljnog davalaštva koju organizuje ova organizacija i zahvalio svima koji su dobrovoljno dali krv.

„Kako krv nema alternativu, bitna nam je svaka jedinica koju sakupimo, zato pozivam sve da se priključe ovoj i sličnim akcijama i učine jedno dobro i humano djelo, doniraju krv i spasu život onima kojima je to potrebno“ kazao je Živković.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE