Putevi mokri, potrebna oprezna vožnja

Kiša koja mjestimično pada uslovila je da se i saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozuma. Vidljivost je mjestimično smanjena. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i strpljenje.

Do 20.02.2020. godine, zbog izvodjenja radova na sanaciji kosine na regionalnom putu  Djurdjevića Tara – Mojkovac, lokalitet Sokolovina, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 07.00 – 12.00 i od 13.00 – 16.00 časova. Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski Most –Ribarevine, dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine, dpromijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

Zbog radova na elektro mreži bez  struje će  od 16:00 do 17:00 sati biti Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica,  Konatari, Unevina,  Podbrežje,  Metanjac, Kanje,  Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje i Mojstir. Struju od 10:00 do 16:00 sati neće imati Barice, Pavino Polje, Čokrlije, Bijeli Potok, Biokovac, Grab, Kičava, Grubješiči, Mahala, Krstače, Gorice, Bliškovo, Stožer, Slatka, Vergaševići i Kovern, saopštili sui z CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom protekla 24  sata zatražilo  je 76 sugrađana, a dežurne ekipe su obavile i 5  kućnih posjeta.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su tri bebe.

U Crnoj Gori će danas biti promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno i mjestimično kiša. Vjetar južnih smjerova umjeren do jak, poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura vazduha biće od 3 do 12, najviša dnevna 8 do 17 stepeni.