Mladim Bjelopoljcima uručena vrijedna foto i video oprema (video)

Mladim Bjelopoljcima, koji su uključeni u realizaciju projekta “Mladi, inovativni, produktivni“, danas su predstavnici nevladine organizacije Multimedijal Montenegro uručili vrijednu foto i video opremu.

Oprema u vidu foto-aparata, memorijske kartice, stalka za aparat i led svjetlo, mladima će pomoći da nastave obuku iz oblasti fotografije i video produkcije, a i po završetku projekta ona će ostati u njihovom vlasništvu.

„Na ovaj način smo stvorili preduslove da korisnici projekta i nakon obuke nastave da se bave ovim poslom, dalje se usavršavaju, pokrenu svoje biznise, s obzirom da je multimedijalna produkcija danas jako važna i popularna. Sa druge strane mislim da ćemo na ovaj način pomoć mladima da se zahvaljujući novim vještinama  lakše zaposle u nekom privatnom preduzeću ili državnoj ustanovi“, istakao je danas izvršni direktor NVO Multimedijal Montenegro, Željko Đukić.

On je naglasio da je riječ o jako kvalitetnoj i savremnoj opremi, koju su uspjeli da obezbijede od sredstava koja su dobili kroz poziv Opštinske komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, ali i uz pomoć društveno-odgovornih kompanija iz Bijelog Polja.

„Kroz konkurs od Opštine smo dobili za jedan foto aparat 170 eura, ali smo željeli da korisnicima projekta ipak obezbijedimo kvalitetniju opremu, pa smo se obratili nekim komapnijama da finansijski pomognu ovaj projekat. Odgovorne lokalne kompanije Trip Travel, Mikro Mont, Picerija minut2, Franca, Enza Home i Imperijal su donirali sredstva pa smo uspjeli da kupimoopremu u vrjednosti od 3560 eura“, napomenuo je Đukić.

Đukić je podsjetio da su mladi u okviru projekta “ Mladi, inovativni, produktivni“ već prošli jedan dio  obuke, te da će im nastavak biti olakšan zahvaljujući novoj opremi.

„Prethodnih mjeseci predavači na projektu su vršili edukaciju iz oblasti web developmenta i grafičkog dizajna, dodjelom opreme  u nastavku realizacije projekta vršiće se obuka u oblsti foto/video produkcijije, post produkcije, intrernet marketinga i youtube monetizacije“, kazao je Đukić.

Iako je projektom bilo predviđeno osam mladih ljudi, NVO Multimedijal Montenegro uključila je  još jednog  mladog čovjeka, koji je na neki način već u ovom poslu.

„Željeli smo da mu pomognemo, pa su članovi projektnog tima od svojih honorara izdvojili sredstva  i kupili mu mikrofon, jer je to ono što mu je nedostajalo“, rekao je izvršni direktor NVO Multimedijal Montenegro.

On je poručio da se nada da će zahvaljući ovom projektu mladi dodatno razviti svoj preduzetnički duh, ali i da će ostati u Bijelom Polju.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE