Turistički poslenici sve odgovorniji u izmirivanju poreskih obaveza (video)

Poreski inspektori tokom proteklih novogodišnjih i božićnih praznika nijesu registrovali veće nepravilnosti kada je u pitanju poštovanje poreskih obaveza, kazali su Gordana Stajčić, savjetnica u PU CG i Tomislav Timotijević, rukovodilac PJ Bijelo Polje.

Gostujući u emisiji Aktuelno Radija Bijelo Polje, oni su istakli da je to rezultat svih aktivnosti i kvalitetne pripreme Poreske uprave  kako bi sa poreskog aspekta bila propraćena zimska turistička sezona.

“Poreska uprava se na vrijeme, kvalitetno i dobro spremila za sve aktivnosti koje su u njenoj nadležnosti, da sa poreskog apsekta propratimo zimsku turističku sezonu. Između ostalih aktivnosti, u novembru smo donijeli inovirani informator za zimsku turisitički sezonu, koji se nalazi na sajtu PU a koji je putem medija i udruženja privrednika sa kojima sarađujemo, blagovremeno promovisan u smislu da poreski obveznici znaju da postoji takav dokument, u kojem mogu naći smjernice za registraciju  svojih aktivnosti. Informator je namijenjen svima koji se tokom trajanja turističke sezone namjeravaju  baviti nekom od turističkih djelatnosti, ali je, pratkično namijenjen  i ostalim  građanima, kako bi se informisali o svojim pravima i obavezama”, ističe Stajčić.

I na nivou Područne jedinice Bijelo Polje, koja obuhvata opštine Mojkovac i Kolašin, nastojimo da budemo dobar partner poreskim obveznicima, da ih naučimo poreskim propisima i njihovoj pravilnoj primjeni, kaže rukovodilac PJ Tomislav Timotijević.

“Tako da, jednostavno, na dobrovoljnoj osnovi, mogu da utvrđuju poreske prihode, plaćaju poreske obaveze i relaksirano traže dalja upustva i pomoć Poreske uprave. Tokom proteklih praznika organizovali smo stalnu postavu inspekcijske kontrole, obilazili objekte u kojima su bile organizovane zabavne aktivnosti i muzički programi, i  od 63 poreska obveznika inspektori nijesu evidentirali  bilo kakve  poreske nepravilnosti”, kazao je Timotijević.

 

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Foto i video: Dalibor Rakočević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE