EPCG donirala tkivni procesor bjelopoljskoj Opštoj bolnici

Elektroprivreda Crne Gore, donirala je bjelopoljskoj  Opštoj bolnici tkivni procesor namijenjen brzoj i preciznoj patohistološkoj dijagnostici.

Vrijednost aparata je 20 hiljada eura.

Direktorica Bolnice, dr Biserka Bulatović,  zahvalila je Elektroprivredi na vrijednoj donaciji i kazala da je aparat namijenjen patohistološkoj laboratoriji za uspostavljanje brze i tačne dijagnostike.

Doktorica Radmila Bajić kaže da su do sada ovakve analize rađene ručno, te da će nakon nabavke ovog aparata posao biti olakšan i što je najvažnije, rezultati će se dobijati znatno brže.

“Automatski tkivni procesor je moderan aparat za obradu tkiva, koji omogućava da se tkivni uzorak obradi u roku od 24 časa od uzimanja i time značajno skraćuje vrijeme postavljanja dijagnoze. Sa ovim aparatom ćemo dobiti i na kvalitetu, jer se proces obrade uzorka odvija standardizovano, po tačno zadatom programu. Aparat omogućava istovremenu obradu 80 do 120 uzoraka, a za svaku od 12 pozicija na kojoj se uzorak obrađuje moguće je individualno programirati vrijeme trajanja obrade”,  zaključila je dr Bajić.

Izvor: Sajt Opštine