Kvizom “Znanje je moj štit” završen projekat prevencije narkomanije

Kvizom “Znanje je moj štit” danas je u OŠ “Pavle Žižić” u Njegnjevu uspješno završen projekat “Prevencija narkomanije kod učenika osnovnih škola”.

U finalu kviza učenici su pokazali nevjerovatno znanje, što je bio i cilj projekta, da se edukacijom izvrši prevencija narkomanije, koja je najveća pošast 21. vijeka.

Direktorica škole “Pavle Žižić”, Tatjana Šebek, kazala je da je zadovoljna postignutim, ističući da je posebno oduševilo interesovanje djece.

“Od oktobra do danas realizovali smo veliki broj edukativnih radionica i tribina, uz prisustvo i aktivnost velikog broja naših učenika od sedmog do devetog razreda, koji su i bili ciljna grupa. Djeca su ozbiljno pristupila svima zadacima i zaista vjerujem da će uz stečeno znanje uspjeti da se odupru svim izazovima koji se pred njima nalaze”, kazala je Šebek, napominjući da u školi u Njegnjevu do sada nije zabilježen slučaj upotrebe droga i opojnih sredstava.

Da je edukacija najbolji vid prevencije u borbi protiv droge i svih oblika zavisnosti smatra i rukovodilac Kancelarije za prevenciju narkomanije, Dragoslav Šebek.

Čestitajućim realizatorima projekta Šebek je danas poručio čelnicima obrazovnih ustanova da se vode primjerom škole “Pavle Žižić”, koja, prema njegovim riječima, na sjajan način brine o svojim učenicima, usmjeravajući ih na pravi put.

“Na ovaj način mladi stiču osnovna stručna znanja, kao i tehnike i mjere otpora, da bi odoljeli pritisku i iskušenjima. Prednost ovakvog rada sa djecom jeste i takozvana vršnjačka edukacija, mladi brzo i lako šire i razmjenjuju informacije, tako da će oni koji su stekli znanje to prenijeti i na svoje drugare iz škole”, kazao je Šebek.

Nosilac projekta “Prevencija narkomanije kod učenika osnovnih škola” je OŠ “Pavle Žižić”, realizovan je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Kancelarijom za prevenciju narkomanije, Domom zdravlja, a uz podršu Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJEJ SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE