Bjelopoljski gimnazijalci obilježili Dan srednjoškolaca

Bogatim kulturno - zabavnim programom juče je u Gimnaziji “Miloje Dobrašinović” obilježen Dan srednjoškolaca.

Mnogobrojnim aktivnostima bjelopoljski srednjoškolci još jednom su skrenuli  pažnju javnosti na trenutni položaj mladih u društvu, te ukazali na svoja prava i potrebe.

U okviru programa promovisan je i školski časopis ,,Gimnazijalac", a  otvorena je i izložba slika i fotografija Majde Mekić, Ermina Mehovića i Bojane Šuković.

Pedagoškinja, Ajsela Madžgalj, istakla je da u  Gimnaziji “Miloje Dobrašinović” nastoje da  svaki dan učine danom srednjoškolaca, ali i da se zalažu za njihova prava, istovremeno  osluškujući njihove potrebe i želje.

“Ponosni smo što su naši učenici svjesni svojih prava i što su spremni da se bore za njih. Jučerašnjim programom, koji je organizovao Đački parlament, ukazali smo na važnost srednjoškolaca, kao budućih nosilaca kompletnog društva”, kazala je Madžgalj.

Ona je istakla  da se vrijednosti srednjoškolaca moraju konstantno njegovati.

“Moramo im pokazati da smo uvijek tu za njih, da smo spremni da ih podržimo u njihovim namjerama i željama, jer su oni naša budućnost”, poručila je Madžgalj.

Podsjetimo, Međunarodni dana srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. godine strijeljani bez suđenja i dokazivanja krivice.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Gimnazija “Miloje Dobrašinović”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE