U toku predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Opštine

Skupština Opštine Bijelo Polje objavila je obavještenje o predlaganje kandidata za dodjelu opštinske nagrade „3. januar“, kao i javnih priznanja, Plakete i Zahvalnice Opštine.

Trećejanuarska nagrada, kao oblik javnog priznanja dodjeljuje se svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate i doprinos razvoju opštine, na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom i drugim oblastima društvenog života.

Pravo predlaganja kandidata imaju građani, privredna društva, javne službe, NVO i drugi subjekti.

Plaketa kao priznanje, dodjeljuje se domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima za izuzetna dostignuća, akcije i doprinose u kontinuiranom dugogodišnjem radu u oblasti privrednih, društvenih i javnih djelatnosti od opšteg društvenog značaja za razvoj, ugled i promociju Opštine Bijelo Polje.

Zahvalnica Opštine kao priznanje, dodjeljuje se domaćim ili stranim pravnim ili fizičkim licima za zasluge u oblastima društvenih i javnih djelatnosti od posebnog društvenog interesa za Opštinu, naročito za sprovođenje pojedinačne akcije u oblastima socijalne zaštite, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, pojedinim akcijama u okviru mjesnih zajednica, učinjenih podviga, himanitarnim acijama, te stalnom društvenom radu.

 Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi najkasnije do 10. decembra 2019. godine.