Otvorena izložba fotografija “Psihologija sela”

Izložba fotografija “Psihologija sela”, autora Željka Đukića, otvorena je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Mladi umjetnik na svojim fotografijama prikazao je ljepotu i bogatstva bjelopoljskog ruralnog područja, a večerašnja izložba samo je dio projekta kojim želi da vrati “stari sjaj” selima i pozove ljude da se vrate svom rodnom mjestu.

“Prigradska naselja i sela u fokusu su moje izložbe, koja je početak knjige fotografija, koja će poslužiti kao dokumentarni prikaz trenutnog stanja na crnogorskim selima. Ruralana područja naše zemlje, posebno sjevera, odišu ljepotom i pravi su dragulj. Taj bogat prirodni prostor izaziva i mami, tako da zaista nijesam mogao da fotografijom ne zabilježim te nevjerovatne prizore, koji odišu čistotom i mirom”, kazao je večeras Đukić.

On je rekao i da će kolekciju fotografija dopunjavati i arhivirati, ujedno analizirajući i probleme sa kojima se sureće narod, jer kako je istakao “život na selu danas nije idealan”.

Izložba “Psihologija sela” ima specifičan, moderan i multimedijalni smisao i karakter, istakao je akademski slikar, Dražen Konatar.

“Svaka fotografija prikazuje onu dobru, pozitvnu stranu sela i života ljudi, ali fizičkim okretanjem fotografije uviđamo i onaj teži i suroviji prikaz života u ruralnim područjima. Željko nam je ovom izložbom pružio priliku da se iznova divimo ljepoti Crne Gore i njenih sela”, kazao je Konatar, čestitajući Đukiću na uspješnoj izložbi.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE