Tri važna datuma obilježena u okviru projekta „Prijatelji romske zajednice“

20 April 2024

Najnovije vijesti

Tri važna datuma obilježena u okviru projekta „Prijatelji romske zajednice“

Završna pres konferencija projekta „Prijatelji romske zajednice“, koji su realizovale  nevladine organizacije Romi sa Sjevera i Romski pokret, u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održvi razvoj i Crvenim krstom Bijelo Polje, održana je danas u prostorijama Crvenom krsta.

Tom prilikom kordinator Rafet Mulić, istakao je da je okosnica projekta bila trodnevna manifestacija naslovljena „Prijatelji romske zajednice“ a koja se sastojala od programa upriličenih povodom obilježavanja  tri važna datuma.

„Tako je 15.oktobra, Svjetskog dana žena na selu, u OŠ „Pavle Žižić“ u Njegnjevu, organizovana  edukativno-humanitarna akcija pod motom „Sa sela sam, tim se dičim“. Sljedećeg dana, održan je zanimljiv program u Srednjoj stručnoj školi povodom  Svjetskog dana hrane i hljeba,  dok je u OŠ „Dušan Korać“organizovan edukativno- humanitarni program „Iskorijenimo siromaštvo“ upriličen povodom Svetskog dana  borbe protiv siromaštva, 17. oktobra“, podsjetio je Mulić.

Mašan Živković, koordinator u opštinskom Crvenom krstu kaže da je važno umrežavanje državnih institucija i nevladinog sektora, kako bi se dao zajednički doprinos unapređenje kvaliteta života Roma. On je naglasio da će  opštinski Crveni krst i u narednom periodu podržavati sve inicijative, bez obzira od koga dolazile, a koje za cilj imaju poboljšanje polažaja Roma i njihovu potpuniju integraciji u društvo.

Najveći problem sa kojim se Romi i dalje suočavaju jeste njihova izolovanost, nepismenost kao i nedostatak hrabrosti i spremnosti da se mijenjaju, kazala je Rozana Božović, portparolka NVO Romski pokret.

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA