Đaci OŠ „Risto Ratković“ danas učili o zdravim stilovima života

Centar za sport i rekreaciju danas je na poligonu osnovne škole „Risto Ratković“ učenicima sedmog razreda promovisao zdrave stilove živote kroz kružni trening.

Prvo su u teorijskom dijelu govorili službenici Centra za sport i rekreaciju, Boško Basekić i Branko Vučetić, koji su djeci ukazali koliko je sport bitan u njihovom uzrastu, nakon čega su učenici uz pomoć trenera FK „Jedinstvo“, Zorana-Čala Basekića odradili antropomotorički trening koordinacije i agilnosti sa elementima fudbala.

Kako je kazao direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, ovo je već peta radionica koju organizuju ove godine.

„Na jedan praktičan način želimo da djeci ukažemo na važnost fizičke aktivnosti, na sport kao jedan veoma bitan segment društvene interakcije, kao sredstvo za zdrav psihofizički razvoj, kvalitetno odrastanje, ali i način ispunjavanja slobodnog vremena“, istakao je Maslovarić.

On je dodao da je jako važno djeci svakodnevno govoriti o sportu i fizičkim aktivnostima.

„Zato smo i danas, prije same praktične radionice, govorili o samim zdravim stilovima života. To je jedan širok segment koji obuhvata higijenu odrastanja, fizičku aktivnost, hidrataciju, način odmora i sve ono što omladina treba i što je poželjno da upražnjava da bi normalno funkcionisala“, naveo je Maslovarić.

Direktor Centra za sport i rekreaciju najavio je i da će i u narednom periodu nastaviti sa organizacijom ovakvih aktivnosti, kako bi djeca Bijelog Polja živjela što zdravije i kvalitetnije.

Učenik sedmog razreda, i učesnik današnjeg treninga, Pavle Šćekić, kazao je da je današnja promocija mnogo značila njemu i drugarima iz odjeljenja, jer su naučili da je bavljenje fizičkom aktivnošću preduslov za zdrav život.

Nakon odrađenog treninga, Centar za sport i rekreaciju donirao je sportske rekvizite korišćene tokom današnje promocije osnovnoj školi „Risto Ratković“, koji će unaprijediti nastavu fizičkog vaspitanja.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE