"Učinićemo sve da se vratimo na pobjednički put" (video)

Iako su u prva dva kola pretrpjeli poraze, rukometaši Jedinstva ne odustaju od svog cilja i u nastavku sezone pokušaće da izbore Play off.

Loš početak sezone neće poljuljati planove bjelopoljskih rukometaša, a kako je danas poručio trener RK Jedinstvo, Radoje Lekić, učiniće sve da se vrate na pobjednički put.

“Imamo dva cilja kojima težimo. Jedan je svakako opstanak u ligi, a drugi borba za Play off. Iako u ovom trenutku to nekom zvuči suludo, uz veliku želju i rad je sve moguće, tako da se nećemo predati nakon ova dva poraza. To moramo zaboraviti i nastaviti dalje, kako bi ispunili naše planove”, rekao je Lekić.

Osvrćući se ne igru njegovih momaka u prva dva kola, te na poraze od Rudara (23:26)  i Komova (24:32), Lekić je rekao da je neuigranost ekipe jedan od ključnih problema.

“U našem timu imamo dosta onih koji rade ili studiraju, pa jednostavno ne mogu biti tu na svim treninzima. Ja razumijem te momke, ali posljedica toga je upravo ovakav rezultat, jer nijesu uigrani dovoljno. Međutim, vjerujem da se situacija može preokrenuti i da ćemo uprkos svim problemima pokazati da smo ekipa koja može parirati i ozbiljnijim klubovima, kao što su Lovćen i Partizan”, rekao je trener RK Jedinstvo.

Do prvih bodova u ovoj sezoni, rukometaši Jedinstva pokušaće da dođu u utakmici sa Budvanskom rivijerom, koja je na programu predstojećeg vikenda.

“Budvanska rivijera je  takođe bez bodova u dosadašnjem dijelu sezone, šesta je na tabeli i mislimo da je to šansa da dođemo do prve pobjede i vratimo se na pravi način u igru”, kazali su kapiten Bojan Varagić i rukometaš Aleksandar Đurđević.

Oni su istakli da je atmosfera u klubu dobra, uprkos dosadašnjim lošim rezultatima, a pozvali su i publiku i navijače da ih podrže, da budu njihov “igrač više”, kako bi uspjeli da ostvare zacrtane ciljeve.

Trener RK Jedinstvo, Radoje Lekić, dodao je da je liga ove godine prilično ujednačena.

“Zaista su u pitanju nijanse, tako da je svaki rezultat moguć. Najveći konkurenti su Lovćen i Partizan, koji su u samom vrhu tabele, ali već ranije smo dokazali da im apsolutno možemo parirati, tako da nijedan meč nećemo prepustiti slučaju, već ćemo uvijek ići na pobjedu”, poručio je Lekić.

On je napomenuo da ima još dvanaest kola, te da ima vremena da se vrate u igru i obezbijede mjesto u Play off-u.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE