Promocija REFESTICON-a ovog vikenda u Zenici na Festivalu o srednjem vijeku

Nova promocija Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja biće održana u subotu 21. septembra na partnerskom Festivalu o srednjem vijeku koji se održava u tvrđavi Vranduk kod Zenice.  
 
"Osim festivala promovisaćemo naša izdanja sa posebnim akcentom na zbirke Trium reginarum, o srednjovjekovnim vladarkama i Zmaj Vražjih firova, ovogodišnju zbirku kratkih priča", ističe direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović.
 
On dodaje da je promocija u gradovima regiona jedna od aktivnosti projekta podržanog od Ministarstva kulture vlade Crne Gore.
 
 
"Partnerski festival koji organizuje Muzej grada Zenice se tematski nadovezuje na ono što smo radili prethodnih godina, valorizaciju i očuvanje kulturne baštine. Tako da je ovo dodatni razlog da se predstavimo sa novim knjigama piscima i zainteresovanim građanima u Bosni i Hercegovini", napominje Rabrenović.
 
 
Festival srednjovjekovne muzike, književnosti, igara i kulinarstva se organizuje uz podršku Zapadno-Balkanskog fonda (Western Balkan Fund) i trajaće tokom cijelog dana u zidinama kraljevskog grada Vranduk. Partneri na ovom projektu posvećenom srednjevjekovnim kraljicama su Muzeja grada Zenice, Radio Bijelo Polje Polje i Grad Užice. 
 
 
Redakcija RBP