Istorijski uspjeh Pruške od osnivanja kluba (video)

Ekipa Pruška ispisuje nove stranice istorije bjelopoljskog sporta, a u godini kada slavi veliki jubilej, 20 godina postojanja, postigla je i najveći uspjeh i plasirala se u sedam najboljih ekipa u Evropi.

Iako su takmičenje u Ligi šampiona u mini fudbalu u Italiji startovali porazom od španske Valensije sa 2:1, ubjedljiva pobjeda ukrajinskog tima Euro 40 rezultatom 10:0 i remi sa Temišvarom, bio im je dovoljan da dođu do četvrtfinala u kojem su igrali sa rumunskom Nova Vitom.

U četvrtfinalnom meču su ispali od vicešampiona ekipe Nova Vita Targu Mures, koja samo spletnom nesrećnih okolnosti nije postala šampion, ali sedmo mjesto rezultat je na koji su Pruščani jako ponosni.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, kapiten Pruške Admir Mekić i Boro Raičević, istakli su da je to najveći uspjeh kluba, koji ove godine slavi 20 godina postojanja.

„Prezadovoljni smo rezultatom koji smo ostvarili u Ligi šampiona i  iskreno smo i očekivali da ćemo stići do 1/4 finala, jer smo prošle godine ispali u 1/16 . Imali smo tu nesreću da igramo protiv jako ozbiljne rumunske ekipe, koja je i bila favorit, ali s obzirom na uslove u kojima funkcionišemo, ovo je zaista ogroman uspjeh. Znali smo da imamo kvalitet, što smo i pokazali“, poručili su Mekić i Raičević.

Komentarišući četvrtfinalni meč, u kojem su poraženi sa 3:0, Mekić je istakao da su nervozno ušli u utakmicu, što je, kako je naveo, uticalo na igru, a samim tim i na rezultat.

„Rumunska liga je najjača liga u Evropi, da ne pretjeram možda i u svijetu i zato smo i željeli njih da izbjegnemo, ali nijesmo uspjeli. Nervozno smo ušli u meč, brzo primili taj prvi gol, zatim su Rumuni povećali prednost,  a početkom drugog poluvremena, sudija je napravio jednu veliku grešku, nakon čega smo iz kontre primili i treći gol, te je ekipa Nova Vita rutinski privela meč kraju. Realno, zasluženo su prošli dalje“, kazao je kapiten Pruške.

Uspjeh Pruške samim tim je veći, s obzirom da su navikli da igraju na mnogo manjim terenima i po drugačijim pravilima, a kako je naveo Boro Raičević, umor igrača, kao i mali igrački fond, u velikoj mjeri su uticali na sami rezultat.

„Liga šampiona dolazi po nas u najnezgodnijem trenutku. Mi igramo futsal, ovog ljeta imali smo turnire u Brodarevu i Bijelom Polju, koji  se igraju na betonu, po sistemu 4+1, tako da nijesmo ni imali vremena da se spremimo za Ligu šampiona. Sa druge strane, tamo su ekipe koje se spremaju samo za Ligu šampiona i koje igraju samo minifudbal. Sistem igre je drugačiji 5+1, igra se sa loptom peticom,  na travnatoj podlozi, na velikim golovima, tako da sve to utiče. Nama treba malo više vremena da bi ušli u tu priču, potrebne su nam pripremne utakmice, treba nam teren prije svega u Bijelom Polju da bi mogli da igramo minifudbal  i da uvježbavamo ekipu“, naveo je Raičević.

Prolaskom u četvrtfinale Pruška je nastavila crnogorsku tradiciju da imamo barem jedan tim u ovoj fazi takmičenja, a pored bjelopoljske ekipe, Crnu Goru je predstavljala ekipa Valter Maxbet, koja nije prošla grupnu fazu takmičenja.

Fudbaleri Pruške i prošle godine su  igrali Ligu šampiona, kada su se našli među 32 najbolje ekipe u Evropi.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE