Obuka na Brajevom pismu - put slijepih i slabovidih do osamostaljenja

U cilju što potpunije integracije osoba sa smetnjama vida u širu društvenu zajednicu, Organizacija slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac pokrenula je novi projekat “Rukama do svjetlosti”, koji je predstavljen danas u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Kako je saopštio sekretar Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, Mirsad Dlakić, u okviru projekta “Rukama do svjetlosti” 10 članova ovog nevladinog udruženja će proći obuku na Brajevom pismu, kao i psiho-socijalne radionice.

“Radi se o dvije međusobne povezane cjeline, i to opismenjavanje polaznika na Brajevom pismu i njihovo psihofizičko i socijalno osnaživanje. U tom smjeru, angažovano je specijalizovano lice iz oblasti defektologije-tiflologije, Sanja Pešić, koja je direktno zadužena za obuku opismenjavanja na Brajevom pismu, dok će psihosavjetodavne i  terapijske usluge polaznicima obuke, njihovim  pratiocima-asistentima, kao i članovima njihovih porodica pružati psihološkinja Amela Kolić”, istakao je Dlakić.

On je kazao da će projekat trajati osam mjeseci.

“Odvijaće se u u skladu sa dinamikom predviđenih aktivnosti i Ugovorom potpisanim između predstavnika Organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac i članova specijalizovanog stručnog tima”, napomenuo je sekretar organizacije slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac.

Projekat “Rukama do svjetlosti”, koji realizuje Organizacija slijepih za Bijelo Polje i Mojkovac, podržala je Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama pri Opštini Bijelo Polje za 2019. godinu.

Ukupna vrijednost projekta je 3.220,00 eura.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE