Otvorena rekonstruisana sportska sala Srednje elektro-ekonomske škole (video)

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović i predsjednik Opštine, Petar Smolović, otvorili su danas adaptiranu fiskulturnu salu Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, u čiju je rekonstrukciju uloženo preko 25 000 eura.

Učenicima bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole od danas je na raspolaganju adaptirana sportska sala, a kako je kazao ministar Janović, rekonstrukcijom su se obezbijedili kvalitetniji uslovi za bavljenje sportom za preko 730 učenika ove škole, ali i svih sportskih klubova iz Bijelog Polja.

Ministar Janović je istakao da je Bijelo Polje prepoznato kao rasadnik sportskih talenata, ali i da je regionalni centar sjevera, što, kako je rekao, dodatno obavezuje.

„Zato smatram da omladina u ovom gradu zaslužuje još bolje uslove za bavljenje sportom, a mi ćemo učiniti sve da im to omogućimo. Siguran sam da će bjelopoljski sportski snovi i dalje da rastu i da će da traju“, poručio je ministar sporta i mladih.

S obzirom da je adekvatna sportska infrastruktura preduslov za razvoj rekretivnog i profesionalng sporta, prema riječima Janovića, Ministarstvo sporta i mladih i Vlada u kontinuitetu rade na unapređenju sportske infarstrukture širom Crne Gore.

 „Od samog formiranja Ministarstva sporta i mladih rekonstruišemo, adaptiramo sportske terene, ulažemo u sportsku infrastrukuru, a od 2017. godine smo uspjeli da rekonstruišemo preko 30 sportskih terena i sala, što je impozantna brojka. Sve to radimo jer želimo da našim sportistima i svim onima koji se bave sportom poboljšamo uslove za rad. Mi smo izuzetna sportska nacija, sa izuzetnim sportskim rezultatima i sigurno da je to visoko u agendi našeg djelovanja“, kazao je Janović.

Otvaranje rekonstruisane sale Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, prema riječima predsjednika Opštine Petra Smolovića, rezultat je zajedničkih napora i ulaganja Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva prosvjete i nauke i Opštine Bijelo Polje.

Smolović je istakao da je sportska infrastruktura Bijelog Polja bolja nego ikada, te da veliku zahvalnost dugujemo upravo i Ministarstvu sporta i mladih.

„Ono što smo obećali građanima mi nastavljamo da ispunjavamo. Zaokružili smo finansijske i zakonske konstrukcije svih klubova, trenutno je preregistrovano preko 25 klubova u Bijelom Polju, značajno povećavamo i finansijsku disciplinu prema njima i iznos sredstava koji im dajemo svake godine“, naveo je predsjednik Opštine.

Kako je napomenuo,  prije desetak dana puštena je u rad nova teretana u okviru gradske sportske dvorane „Nikoljac“, a uskoro će biti otvorena i sportska sala u školi „Marko Miljanov“.

„Radi se potpuno nova škola „Dušan Korać“, u okviru koje će takođe biti otvorena sportska dvorana, a radi se i fiskulturna dvorana škole u Njegnjevu. Završili smo projekat rekonstrukcije zapadne tribine stadiona, koju ćemo raditi sa Fudbalskim savezom Crne Gore, završlili smo projekat rekonstrukcije tartan staze, rješavamo pitanje grijanja sportske dvorane, radimo projekta trim staze na Obrovu, a kada se sve to sabere, mislim da smo u ovom kratkom periodu u potpunosti zaokružili sportsku infrastrukturu i podigli je na jedan mnogo viši i kvalitetniji nivo, a sve u cilju podrške našim mladim sportistima, kojih je preko 2000“, podvukao je prvi čovjek bjelopoljske opštine.

Na svečanom otvaranju sale, govorio je i direktor Srednje elektro-ekonomske škole, Miodrag Ivezić, koji je napomenuo da su radovi trajali dva mjeseca.

„A danas slobodno mogu reći da sam srećan što će naši đaci imati mnogo bolje uslove za rad na časovima fizičkog vaspitanja, kao i svi oni sportski timovi koji budu koristili našu salu“, kazao je Ivezić, koji se posebno zahvalio Ministarstvu sporta i mladih, kao i Opštini Bijelo Polje, na pruženoj podršci.

Da je i Srednja elektro-ekonomska škola iznjedrila sjajne sportiste, poput Seada i Suada Šehovića, danas je napomenuo i reprezentativac Crne Gore u odbojci, učenik te obrazovne ustanove, Petar Radivojević, koji je predstavio sjajne rezultate učenika na raznim sportskim takmičenjima, održanim u proteklom periodu.

Podsjetimo,  Ministarstvo sporta i mladih, u prethodne dvije godine, finansiralo je preko 20 projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata, od čega je više od 90% već uspješno realizovano i stavljeno u funkciju.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vadimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

.