Pijanista Andrija Jovović na Ljetnjim večerima muzike

U okviru Festivala Ljetnje večeri muzike večeras se bjelopoljskoj publici predstavio mladi crnogorski pijanista Andrija Jovović. Program je sadržao Skarlatijeve sonate „ Sonatu E-dur L 256“ I „Sonatu Cis mol l 224“, Betovenove Erica Varijacije, Šopenovu „ Peloponezu" i Tokatu Senada Gačevića.

„Koncert je bio jedno jako lijepo iskustvo. Veoma mi je drago što sam dobio poziv od gospodina Gačevića i što sam svirao njegovu Tokatu koju su prije mene svirali Boris Kraljević i mnogi drugi pijanisti. U ovoj sali su se upoznali i moji roditelji tako da je inspiracija i zadovoljstvo bilo veće i drago mi je što sam imao priliku da se predstavim bjelopoljskoj publici" - kazao je Jovović.

Podsjećamo da, potičući iz muzičke porodice, Jovović muzičko obrazovanje počinje sa šest godina. Ovaj talentovani Cetinjanin školsko obrazovanje završava u klasi profesorice Lidije Skender u Podgorici, a studije na bečkom Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti u klasi profesorice Nataše Veljković. Iza njega su mnogi nastupi i nagrade.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE