Saopštenje za javnost Opštine Bijelo Polje

Povodom šovinističkog natpisa koji je ispisan na jednom objektu u Bijelom Polju, a koji su objavili mediji, izražavamo ogorčenje i žaljenje zbog istog. Istovremeno upućujemo izvinjenje svim građanima Crne Gore, a posebno građanima hrvatske nacionalnosti zbog poteza neodgovornog pojedinca ili pojedinaca, koji su neprimjerenim postupkom željeli da pošalju lošu poruku o našem gradu i građanima Bijelog Polja.

S tim u vezi, predsjednik Opštine Petar Smolović je odmah naložio nadležnim službama da se pomenuti natpis ukloni, što je u kratkom roku urađeno. 

Takođe, predsjednik Smolović je pozvao predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, kako bi izrazio žaljenje zbog ovog neprimjerenog ispada. Ovakav ispad, složili su se prilikom telefonskog razgovora, nije stvarna slika zajedničkog suživota u Bijelom Polju, gradu svih vjera i konfesija, kao što i to znaju građani hrvatske nacionalnosti, kojih u Bijelom Polju ima oko 40, ali i pripadnici ostalih nacionalnih manjina u našem gradu.  

Građani Bijelog Polja su u mnogo težim vremenima pokazali zrelost i odgovornost, kao što je multivjerski i multinacionalni sklad u Bijelom Polju primjer kako se u jednoj sredini slažu i poštuju komšije. Takav slučaj je i kroz istoriju na koju smo posebno ponosni, tokom koje su Bjelopoljci uvijek bili na strani pobjedničke, slobodarske i antifašističke ideje. 

Sigurni da ćemo ubuduće svi zajedno čuvati i njegovati naše komšijske i bratske odnose, a pozivamo nadležne institucije da urade sve da otkriju vinovnika ili vinovnike, ovog nečasnog natpisa.

 

Saopštenje i foto: Opština Bijelo Polje