Mustajbašić posjetio porodicu Minić i obećao novčanu pomoć

Direktor Centra za socijalni rad, Admir Mustajbašić, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio je jutros porodicu Minić, u bjelopoljskom selu Jablanovo, čija je kuća prije dvije noći stradala u požaru.

Sedmočlana porodica Srđana Minića ostala je nažalost bez krova nad glavom, što je i podstaklo čelnike Centra za socijalni rad da im obezbijede jednokratnu novčanu pomoć, uz obećanje da će sa posebnom pažnjom pratiti dalju situaciju porodice.

"Ova porodica se trenutno nalazi u vrlo teškoj materijalnoj i stambenoj situaciji. Danas sam se i lično uvjerio u njihovu socio-ekonomsku situaciju i tom prilikom sam odobrio novčanu pomoć u iznosu od 500€, kako bi imali za osnovne životne namirnice. Iz razgovora sa domaćinom Minićem, upoznat sam sa djelovanjem komsija i MZ Bistrica, koji su odmah priskočili u pomoć i zaista mi je drago što su  naši sugrađani još jednom pokazali humanost”, kazao je direktor Centra za socijalni rad, Admir Mustajbašić.

Mustajbašić je uputio i apel svim lokalnim privrednicima da se uključe u akciju prikupljanja sredstava, kako bi porodica Minić u što kraćem roku dobila krov nad glavom.

Izvor: sopštenje Centra za socijalni rad