Sve spremno za šesti Ušće fest, organizatori očekuju veliku posjećenost (video)

Bijelo Polje će i ove nedjelje biti u znaku sjajne muzike i kvalitetnog pop-rok zvuka, jer 21. jula na ušće Bistrice i Lima dolaze najveći  rokeri sa prostora biše Jugoslavije, a šesti Ušće fest definitivno će obilježiti legendarna grupa Plavi orkestar.

Bjelopoljce u nedjelju očekuje pravi muzički spektakl, jer organizatori ovogodišnjeg Ušće festa, koji već godinama obilježava ljetnju festivalsku scenu Bijelog Polja i sjevera Crne Gore, obećavaju nezaboravnu žurku.

Gostujući u emisiji “Aktuelno”, Radija Bijelo Polje, dirketorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović i menadžer festivala, Vladan Čampar, kazali su da je sve spremno za ovogodišnji Ušće fest i da očekuju brojnu publiku, koja će uživati u dobro poznatim hitovima Plavog orkestra, ali i u nastupima sjajnih muzičara Đorđa Davida i Ivane Peters, benda “Akdemija” iz Bara, kao i talentovanog Bjelopoljca, Isaka Šabanovića.

“Ove godine slavimo šesti rođendan Ušće festa i zaista smo se potrudili da priredimo kvalitetan program, da ispunimo očekivanja  naših sugrađana i da dovedemo velike zvijezde u naš grad. Poslednje pripreme su u toku i nadamo se da će Bjelopolci uživati”, kazala je Obradović.

Najavljući pravi muzički spektakl, menadžer festivala, Vladan Čampar, istakao je da Ušće fest ima sjajnu publiku i da očekuju veliki broj posjetioca i ove godine.

“Ovaj festival smo pokrenuli prvenstveno zbog mladih ljudi, koji su smatrali da nema dovoljno sadržaja za njih i upravo je to bila inicijalna kapisla za osnivanje ove manifestacije. Iako je velika odgovornost bila upustiti se u organizaciju nove manifestacije, jer Bijelo Polje zaista važi za grad festivala i to onih koji imaju ozbiljnu tradiciju postojanja, mi smo uspjeli da iznjedrimo novi festival, kojem se Bjelopoljci zaista uvijek raduju. Pronašli smo i sjajnu lokaciju, koja je i postala prepoznatljiva po Ušće festu, tako da su i Bjelopoljci odlično reagovali”, rekao je Čampar.

Direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović, kazala je da Ušće fest ne samo da njeguje kvalitetan rok zvuk, već doprinosi i promociji Bijelog Polja kao sjajne turističke destinacije, sa bogatom kulturnom ponudom i tokom ljetnjih mjeseci.

“Iako naša organizacija prvenstvenoo ima za cilj valorizaciju i promociju turističkih potencijala, uvijek smo spremni da podržimo i sve muzičke manifestacije. Tako smo i te 2014. Gdoine odlučili da podržimo sjajnu ideju Vladana Čampara, koji je dao predlog da pokrenemo jedan ovakav festival, oni koji je nedostajao  bjelopoljskoj festivalskoj sceni. Nijesmo se plašili da uđemo u tu priču, jer je to nešto što je zaista bilo potrebno, željeli smo da animiramo mlade ljude, ali i da promovišemo i tu lokaciju, koja pruža orgomne mogućnosti za razvoj raznih aspekata turizma”, navela je Obradović.

Ona je istakla i da je cilj Ušće festa i promocija mladih talentovanih Bjelopoljaca, o čemu svjedoči I to što će na ovogodišnjem festivalu zajedno sa poznatim i priznatim muzičarima nastupiti i Isak Šabanović.

Zvanični program šestog Ušće festa počinje od 18 časova i 30 minuta, ali planirana je i dnevna žurka za koju je zadužen dj Petar Jovanović – Perota.

Podsjetimo, ulaz na festival je besplatan, obezbijeđen je prevoz, a prvi autobusi polaze od 11 časova.

Pokrovitelji Ušće festa  su Turistička organizacija Bijelog Polja i Opština Bijelo Polje.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović                                                                          

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE