Za tri dana više od 200 pacijenata u hitnoj službi

Ljekarsku pomoć u hitnoj službi tokom protekla tri dana zatražilo je skoro 200 sugrađana, a dežurne ekipe su  24 puta  intervenisale na terenu. Među pacijentima, kaže dr Besim Kadić, najviše je bilo srčanih i bolesnika sa opstruktivnim bolestima pluća, a nije zanemarljiv ni broj onih koji su se ljekarima obratili zbog ujedan pčela i drugih insekata. Zbog toga ljekari savjetuju pacijentima izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i redovno korišćenje  propisane terapije .

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana  nije rođena ni jedna beba.

Zbog radova na elektromreži bez struje će do 14 sati, biti  Crnča, Ivanje, Godijevo, Goduša, Sipanje, Ličine, Korita, Srđevac, Dubovo, Žurena, Lozna, Femića Krš, Poda, Prijelozi i Pašica Polje, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a u Vodovodu – Bistrica kažu da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za  piće.

Lokalni i brzi voz jutros  su saobraćali po redu vožnje a redovan željeznički saobraćaj očekuje se i tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

U Crnoj Gori danas se saobraća po suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore. Oni pažljiviju vožnju savjetuju na dionicama koje prolaze kroz usjeke i na putevima na kojima je izmijenjen režim vožnje. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most - Ribarevina, na dionici Bijelo Polje - Ribarevina, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu i grmljavinu, tokom prvog dijela dana. Vjetar mjestimično umjeren, u jutarnjim i noćnim satima i pojačan, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od devet do 22, najviša dnevna od 16 do 30 stepeni.