REFESTICON promovisan na prvom SCAVACON-u u Vitezu

Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON promovisan je večeras na prvoj međunarodnoj konvenciji SF&F SCAVACON u Vitezu, koja se zvanično pridružila mreži festivala u okruženju.

Organizator jedinog crnogorskog festivala ove vrste, Dragić Rabrenović, istakao je da je izuzetno počastvovan što kao jedan od članova organizacionog odbira prisustvuje prvom festivalu u Vitezu.

"Kada smo osnivali REFESTICON prije osam godina sa nama je bio i Anto Zirdum, književnik i utemeljitelj SCAVACONA. Zbog toga mi je posebni drago što zajedno sa kolegama iz Hrvatske i Srbije prisustvujemo ovoj izuzetno važnoj manifestaciji", istakao je Rabrenović.

On je pisce i publiku iz Bosne i Hercegovine upoznao sa osnovnom idejom da se kroz fantastiku doprinese očuvanju kulturne i prirodne baštine i njene promocije u državama regiona.

"Do sada smo objavili sedam zbirki sa različitom tematikom o našim piscima, djelima, legendama, kulturi i tradiciji. Ove godine smo obradili naš najvredniji prirodni i privredni potencijal u Bijelom Polju, Đalovića pećinu i legendu o zmaju nad Vražjim firovima", napomenuo je direktor Radija Bijelo Polje koji organizuje REFESTICON.

Na prvoj konvenciji fantastike u Vitezu su se predstavili partneri iz Pazina, Davor Šišović i Mirko Grdinić, kao i pisac iz Beograda Tihomir Jovanović.

Autor i foto: Redakcija Radija Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE