Prezentovana foto-monografija "Biseri Kulturne baština Muslimana na sjeveru Crne Gore"

U okviru projekta "Elementi materijalnog i duhovnog  kulturnog nasljeđa Muslimana na sjeveru Crne Gore" danas je u galeriji Centra za kulturu upriličena prezentacija  foto-monografije ,,Biseri Kulturne baštine Muslimana na sjeveru Crne Gore". 

Koordinator projekta, koji je podržan od Fonda za zaštitu i ostvarivanje prava manjina u Crnoj Gori, profesor Rafet Mulić, kaže da su prezentacijom foto-monografije  javnosti predstavljeni  manje poznati elementi kulturnog nasleđa Muslimana na sjeveru Crne Gore.

"Radeći na ovoj monografiji i kasnije na filmu otkrili smo niz raritetnih elemenata kulturnog nasleđa,  kao što su Mevlud hafiza Saliha Gaševića i domovnica koja se čuva u Petnjičkoj džamiji. U fotomonografiji su takođe zastupljene široj javnosti manje poznate džamije, kao što su sutivanska i gubavačka, ali i legende iz Bioče, zatim fotografije i priče o Bihor gradu i još mnogo zanimljivih fotografija i legendi", istakao je Mulić.

On je kazao da je u okviru projekta snimljen dokumentarni film,,Priče i legende iz zavičaja",  koji će biti prikazan 24. juna u galeriji Centra za kulturu, a planirana je i tribina na temu ,,Mezaristani".

Autorka i foto: Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE