Bijelo Polje obilježilo 3.januar u prisustvu visokih crnogorskih zvanica

Uprkos brojnim izazovima,  teškoćama i ekonomskoj krizi  proteklh decenija, investicioni ciklus u  Bijelom Polju nije jenjavao, već je nastavljen još snažniji trend višemilionskog infrastrktrnog razvoja, koji je kvalitetno izmijenio lice našeg grada i učinilo ga urbanijim i poželjnijim mjestom za život, kazao je predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić, povodom obilježavanja 3. januara, Dana Opštine.

Svečanoj sjednici Skupštine, upriličinoj tim povodom u Centru za kulturu, prisustvovali su  predsjednici Države i Vlade, Filip Vujanović i Duško Marković, predstavnici diplomatskih korova, ministri u crnogorskoj vladi, te brojni gosti iz političkog, javnog, privrednog i kulturnog života Crne Gore.

Podsjećajući na kapitalne objekte koji su zahvaljujući pregnuću Vlade i lokalne uprave,  izgrađeni proteklih godina, predsjednik Žurić je istakao da se i danas možemo pohvaliti ništa manje važnim i značajnim kapitalnim objektima, navodeći kao najzahtjevniji, projekat izgradnje  gradskog kolektora u partnerstvu sa Evropskom komisijom, te radove na postavljanju rasvjete na obilaznici, novu salu Skupštine Opštine, početak izgradnje novog objekta škole “Dušan Korać” sa objektom nove Muzičke škole, Prostorni urbanistički plan i druga planska dokumeta, što , kako kaže, košta najmanje 20 miliona eura.

“Strateški razvojni projekti valorizacije Bjelasice i Đalovića pećine, vrijedni više od 40 miliona eura, već u odmaklim fazama realizacije, dokazuju da smo nastojali da snažno razvijemo ukupan društveni ambijent i život u svim njegovim segmentima i na svim nivoima. Danas smo svečano otvorili rekonstruisani gradski trg, prve tri faze, površine 55.000 m2, uz donaciju ugledne kompanije Adriatic Properties i učešće vladine i opštinske Direkcije za javne radove, sa ugovorenom završnom fazom koja slijedi, ukupne projektovane vrijednosti oko milion eura”, istakao je prvi čovjek Opštine, dodajući da će konačan izgled gradsko jezgro dobiti poslije rekonstrukcije fasada u ulicama “Slobode”, “Tršovoj” i “Živka Žižića” i nakon postavljanja nove, dekorativne gradske rasvjete, za šta su projekat i tender već pripremljeni.

Žurić je kazao da će danas biti obilježen i početak radova na izgradnji mosta Sutivan –Njegnjevo, otvaranje mosta u Ravnoj Rijeci , kao i otvaranje hidrocentrale na rijeci Bistrici u Majstorovini, vrijedne sedam miliona eura.

Uručena  trećejanuarska nagrada komaniji Adriatic Properties

Kompanija  Adriatic Properties iz Budve dobitnik je najvećeg opštinskog priznanja za prošlu godinu. Obrazlažući odluku  Žirija, njegov predsjednik Tomislav Timotijević, kazao je da je ta kompanija donirala 480 hiljada eura bespovratnih sredstava za izgradnju gradskog trga i najvećeg dijela ulice Slobode. Nagradu je  predstavnici  kompanije Sanji Miljanić, uručio predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

Tom prilikom Miljanić je kazala da  Adriatic Properties kao društveno odgovorna kopanija, koja  godinama posluje u Crnoj Gori, kada god je to moguće teži da podrži one projekte i aktivnosti, koje unapređuju  život crnogorskih građana i čine ga ljepšim I kvalitetnijim. “Ova težnja i želja se ne zaustravlja na geografskom području u okviru kojeg poslujemo, već se trudimo da podržimo i razvoj gradova, koji su zbog svog geografskog položaja manje pristupačni, pa je samim tim ovakva podrška od velikog značaja”,istakla  je Miljanić, dodajući da će novčani iznos nagrade donirati djeci sa posebnim potrebama u Dnevnom centru “Tisa”, Maloj grupnoj zajednici” i Udruženju “Oaza”.

Uručene opštinske plakete za prošlu godinu

Na današnjoj  svečanoj sjednici  uručena su javna priznanja  “Plakete Opštine” za 2017. godinu  Šućru Madžgalju, studentu Mediciskog fakulteta, Univeziteta u Beogradu, Veri Joksimović, profesorici  ruskog jezika u osnovnoj školi “Risto Ratković”, Salunu Hasković, poljoprivredniku i Odbojkaškom klubu “Jedinstvo-Bemaks”, iz Bijelo Polja.  Nagrade je dobitnicima uručio Milko Kovačević, predsjednik Žirija za dodjelu ovog javnog priznanja.

Tekst:Tanja Dangubić

Video i foto:Vladimir Jelić

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.