Igranjem predstave One su htjele nešto sasvim drugo, skrenuli pažnju na vršnjačko nasilje

Glumačka družina Sinhor iz Podgorice izvela je večeras predstavu One su htjele nešto sasvim drugo, koju je po tekstu Milene Depolo, režirao Đorđije Tatić.

Reditelj i glumac je već nekoliko puta gostovao na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore. Kako ističe za naš Radio, u ulozi režisera, bjelopoljskoj publici se uspješno predstavio.  

“Najviše volim da glumim ali kada se nađete u periodu pauze, prirodno vam se nametne uloga režije, kojom na sebe preuzimate veliku odgovornost. Od 11 predstava, koliko ih učestvuje na ovogodišnjem FDA, sve su kvalitetne. Ipak, volio bih da moj ansanbl osvoji neku nagradu koja bi ih sigurno podstakla da budu još bolji”, podvukao je reditelj Tatić.

Objašnjava i da su festivali značajni za mlade zbog njihovog daljeg životnog opredjeljenja. Kako navodi, nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, oni se nalaze na raskrsnici, a manifestacije im pomažu da lakše biraju put.

Anji Misović nije prvi put da gostuje u Bijelom Polju, ali joj jeste prva saradnja sa Đorđijem Tatićem. Na sreću, kako ističe, imala je čast da radi sa njim i nauči mnogo.

“Reditelj nije bio ni strog, ni blag. Našao je pravu mjeru za nas. Naučio nas toliko da se predstavimo najlljepše što umijemo. Nadam se da smo u tome uspjeli”, istakla je glumica, navodeći da, iako su radili tešku priču, druženje sa vršnjacima joj je prijalo.

Predstava One su htjele nešto sasvim drugo govori o vršnjačkom nasilju. Misović je igrala maltretiranu djevojku. Kako poručuje, izvođenjem ovog komada žele da skrenu pažnju na nasilje i da se ovom problemu ozbiljnije pristupi.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.