U okviru akcije „Jedan paketić, mnogo ljubavi“, opštinski Crveni krs obradovaće više od 200 mališana

U okviru akcije ,,Jedan paketić, mnogo ljubavi”,  započetoj  20. decembra,  predstavnici opštinskog Crvenog krsta uručili su novogodišnje paketiće djeci u Specijalnom odjeljenju osnovne škole “Dušan Korać”, učenicima  inkluzivne nastave u školi ,,Vladislav Slave Ribnikar” u Rasovu, kao i prije neki dan, učenicima ,,Aleksa Bećo Đilas” Ravna Rijeka.

Mašan Živoković, kordinator u toj humanitarnoj organizaciji kaže, da su  na taj način željeli da obraduju namlađe u  susret novogodišnjim praznicima.

“Na ovaj potez smo se odlučili kako bi obradovali i djecu na seoskom području,  pa smo  podijeli i  35 poklon paketića mališanima u područnim  odjeljnjima  na Slijepač mostu i  Ostrelju.  Nama u Crvenom krstu, drago je nam što smo  uprkos besparici, iove godine uspjeli da obezbijedimo  poklone za učenike škole u Ravnoj Rijeci, sa kojom već godinama imamo uspješnu saradnju, i koja je bila naš partner na mnogim projektima. Takođe, posredstvom Crvenog krsta Lihtenštajna  omogućili smo dvonedjeljni boravak u istoimenom gradu za nastavnicu i djeca iz ove škole”, kaže Živković i dodaje da će novogodišnjim paketima obradovati i učenike OŠ ,, Milovan Jelić”  u Pavinom  Polju, kao i 50 mališana  iz socijalno ugroženih porodica, koji su na spisku Crvenog krsta.

U okviru  ovogodišnje akcije ,,Jedan paketić, mnogo ljubavi”,  bjelopoljski Crveni krst podieliće 200 novogodišnjih poklona najmlađima u našoj opštini.

Izvor i foto:Opštinski Crveni krst