Pozorišna predstava ,,Tre sorelle” odigrana u Bijelom Polju

Predstava ''Tre sorelle'', nastala u koprodukciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja  i Centra za kulturu Tivat, koju je po tekstu Stevana Koprivice režirao Zoran Rakočević, izvedena je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Pozorišni komad govori o ljubavi i demonima, dekadenciji i strasti, malograđanstvu, pravim i lažnim autoritetima, sputavanju životnih želja, potreba i htjenja, nametanju stega religije, lažnog morala i pogrešnih opšteuvriježenih stavova, na živote običnih ljudi koji se na suštinski na kraju tragičan način pokušavaju od njih osloboditi.

Predstava je nastala kao završni ispit šest studenata, a do sada je izvedena više od 20 puta širom zemlje i regiona.

,,Glumci su diplomirali ovom predstavom, ja sa odesjeka produkcije, i kolega koji je režirao predstavu. Inicijator teksta i saradnje je profesor Branko Ilić, i ovim putem mu se zahvaljujem na podršci. Ovaj komad je zaključak našeg druženja, zajedničkog odrastanja i školovanja”, kazala je za Radio Bijelo Polje, producentkinja predstave, Jelena Odalović.

Ona je istakla da je bjelopoljska publika tokom predstave reagovala na pravim mjestima, i kako je kazala, prepoznali su mlade ljude koji rade i trude se, i njihov talenat i želju.

“Tre sorelle” postavljene su kao anticipacija događaja u odnosu na svima poznatu bokešku legendu o tri sestre koje su godinama bezuspješno čekale na povratak sa mora jednog čovjeka u koga su sve tri bile zaljubljene.

Među glumcima uloga je pripala i našem sugrađaninu, Omaru Bajramspahiću, koji je kazao da je uvijek lijepo vratiti se na pozorišnu scenu u Bijelom Polju, na kojoj je počeo njegov glumački put, a kako je istakao, publika je zaista reakcijama odgovorila na pravi način.

,,Imali smo pauzu od par mjeseci, pa je nekako večeras bilo neobično na sceni, i to što smo na sjeveru, jer komad nosi primorsku priču i mentalitet, pa smo bili uzbuđeni kako će publika reagovati, ali je zaista bila divna razmjena energije između prisutnih i nas. Uloga jedne od sestara  mi je jako draga, jer je drugačija od mene, čistija, mirnija nego što sam ja privatno, tako da mi je bilo zanimljivo graditi je kao takvu”, kazala je glumica, Jelena Đukić.

U predstavi igrali Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković, i Pavle Popović.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE