"Bjelopoljski bazar" u petak i subotu, posjetioce očekuje bogata ponuda

Novogodišnji "Bjelopoljski bazar" održaće se 29. i 30. decembra na gradskom trgu, a svoje proizvode, djelatnost, ideje i kreacije predstaviće oko 60 izlagača iz Crne Gore i okruženja, saopšteno je na današnjoj konferenciji održanoj u hotelu “Franca”.

Manifestacija “Bjelopoljski bazar" ima za cilj promociju tradicionalnih vrijednosti, poput domaće radinosti, kuhinje, starih zanata, narodnih rukotvorina kao i ponuda hotela, restorana, svih subjekata zaposlenih u turističkom sektoru, kazala je na konferenciji direktorica Turistčke organizacije Bijelo Polje, Violeta Obradović.

“Ovaj ‘bazar kreativnosti’ je osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora, preko svojih ručno rađenih višenamjenskih i unikatnih predmeta iz svih oblasti primjene umjetnosti, rukotvorina i modnog dizajna, suvenira i domaće radinosti kao i smeštajnih kapaciteta u turističkom sektoru.Kupovinom ovih proizvoda posjetioci daju doprinos očuvanju tradicije, starinskih i umjetničkih zanata, što nam je i glavni cilj”, istakla je Obradović, dodajući da ova manifestacija pokazuje da je naše područije bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima koji svojim, radom, trudom i kreacijom zaslužuju da se njihov proizvod više približi svima.

Ovogodišnja ponuda “Bjelopoljskog bazara" biće raznovrsna i bogata, a svi posjetioci sigurno će naći nešto što će im privući pažnju, kazala je direktorica Turistička agencija “Rams”, Sabina Ramović.

“Fokus novogodišnjeg bazara svakako je na domaćim proizvodima, kako prehrambenim, tako i umjetničkim rukotvorinama i kreacijama. Takođe, predstaviće se i ugostitelji iz Bijelog Polja, a štandove će imati i osnovne i srednje škole”, najavila je Ramović.

Ona je napomenula da će ovogodišnji bazar obilježiti i bogat kulturno zabavni program.

“U kulturnom program učestvovaće djeca iz JPU “Dušo Basekić”, Udruženje roditelja djece sa smetnjma u razvoju “Oaza”, učenici škola “Risto Ratković”, “Dušan Korać”, “Marko Miljanov”, “Vladislav Sl. Ribnikar”, kao i JU Centar za kulturu. Tokom "Bjelopoljskog bazara" posjetioce će zabavljati i Bjelopoljski tamburaši, a JU Ratkovićeve večeri poezije obezbijediće i dolazak muzičara Dragoljuba Đuričića", ispričala je direktorica Turistička agencija “Rams”.

Organizaciju "Bjelopoljskog bazara" podržala je i Opština Bijelo Polje, i to kroz organe Lokalne samouprave, prepoznajući značaj održavanje ove manifestacije, kazao je sekretar Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj, Jasmin Ćorović.

“Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj kroz svoj program podsticajnih mjera za 2017. godinu podržao je ovu manifestaciju, jer smatramo da doprinosi povećanju konkurentnosti bjelopoljske poljoprivrede. Siguran sam da će i ove godine protreći sve kako treba i da će posjetioci uživati u ponudi”, rekao je Ćorović.

Novogodišnji "Bjelopoljski bazar" oraganizuju sekretarijati za ruralni i održivi razvoj  i ekonomski razvoj i preduzetništvo, Turistička organizacija Bijelo Polje, JU Centar za kulturu, Kancelarija za mlade, Turistička agencija “Rams”, kao i JU Ratkovićeve večeri poezije.

Autorka:Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE