20 avgust 2019

Najnovije vijesti

OŠ ,,Pavle Žižić“ proslavila 95 godina postojanja, Dijana Tvrdišić đak generacije (video)

Intoniranjem himne i prigodnim kulturno-zabavnim programom, osnovna škola ,,Pavle Žižić“ iz Njegnjeva proslavila je danas 95 godina svog postojanja i rada.

Direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove, Tatjana Tanja Šebek, kazala je da je privilegija biti na vodećoj funkciji u ovoj školi.

,,Raditi u ovom kolektivu je bogatstvo, a obrazovati i vaspitavati ovu djecu nemjerljivo je zadovoljstvo. Sigurni smo da naša škola zaslužuje epitet one uspješne, i to najbolje potvrđuju ocjene tima nadzornika Zavoda za školstvo, koji su krajem proše godine boravili u školi i ocjenjivali naš rad. Prema svim tim ocjenama naša škola našla se među najbolje ocijenjenim u Crnoj Gori. Sve to nas još više motiviše da radimo na sebi, da se usavršavamo i napredujemo u nastavno naučnim zvanjima. Posebno bih pohvalila generaciju devetog razreda koja će za par dana otići iz ove škole i nastaviti dalje. Učenici ovog odjeljenja bili su svih ovih godina najbolji promoteri svoje škole. To je generacija koja je na svim putovanjima, izletima, predavanjima dobijala samo pohvale i riječi divljenja zbog svog ponašanja, poslušnosti i aktivnog učešća u svemu što se od njih zahtijevalo i ja im želim svu sreću na njihovom daljem putu kroz život“, istakla je direktorica u svom obraćanju.

Za đaka generacije danas je proglašena učenica Dijana Tvrdišić, koja je kazala da je ponosna i srećna zbog svih godina provedenih u ovoj školi.

,,Obgrlila me neka tuga što ću uskoro morati da odem iz škole koja mi je priuštila bezbrižno djetinjstvo i lijepe đačke dane. Sačuvale su đačke klupe sve naše tajne, radosti ali i one manje lijepe trenutke, koje će, vjerujemo, vrijeme izbrisati. Cijenjeni nastavnici hvala Vam na strpljemnju i razumijevanju, na roditeljskoj ljubavi koju ste nam poklanjali nesebično. Hvala Vam na znanju koje ste nam pružili, i mi sada možemo hrabro nastaviti dalje u nove pobjede, vi ste naši uzori i takvi ćete nam ostati kroz život“, naglasila je Tvrdišić u svom obraćanju.

Diplomu ,,Luča“ zavrijedile su učenice završnog razreda ove škole Jana Veličković, Dijana Tvrdišić, Andrea Gutić i Sanja Prebiračević.

Učenici škole ,,Pavle Žižić“ redovni su učesnici takmičenja i projekata na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou, pa su im danas uručene i zahvalnice. Zahvalnice su dobili Bajram Rovčanin, ženska i muška odbojkaška ekipa škole, Milica Veličković, Dramski studio škole, Dijana Tvrdišić, Hana Kovačević, Denis Hajrović, Balša Perović, Anja Veličković, Petar Đaković. Za sportistu generacije 2018/2019 proglašen je Adnan Kuč.

Nastavničko vijeće ove škole donijelo je odluku da se pohvale i nagrade profesor hemije Dragan Rečević, profesor fizičkog vaspitanja, Darko Grebović, učiteljice Slavica Tvrdišić i Vesna Grubović, profesor jezika i književnosti, Ljubiša Jovanović, kao i nastavnica Enisa Pilica koja kreira i uređuje školski sajt, i profesor engleskog jezika, Ajan Mucević, koji uređuje školsku facebook stranicu.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA