OŠ ,,Pavle Žižić“ proslavila 95 godina postojanja, Dijana Tvrdišić đak generacije (video)

19 April 2024

Najnovije vijesti

OŠ ,,Pavle Žižić“ proslavila 95 godina postojanja, Dijana Tvrdišić đak generacije (video)

Intoniranjem himne i prigodnim kulturno-zabavnim programom, osnovna škola ,,Pavle Žižić“ iz Njegnjeva proslavila je danas 95 godina svog postojanja i rada.

Direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove, Tatjana Tanja Šebek, kazala je da je privilegija biti na vodećoj funkciji u ovoj školi.

,,Raditi u ovom kolektivu je bogatstvo, a obrazovati i vaspitavati ovu djecu nemjerljivo je zadovoljstvo. Sigurni smo da naša škola zaslužuje epitet one uspješne, i to najbolje potvrđuju ocjene tima nadzornika Zavoda za školstvo, koji su krajem proše godine boravili u školi i ocjenjivali naš rad. Prema svim tim ocjenama naša škola našla se među najbolje ocijenjenim u Crnoj Gori. Sve to nas još više motiviše da radimo na sebi, da se usavršavamo i napredujemo u nastavno naučnim zvanjima. Posebno bih pohvalila generaciju devetog razreda koja će za par dana otići iz ove škole i nastaviti dalje. Učenici ovog odjeljenja bili su svih ovih godina najbolji promoteri svoje škole. To je generacija koja je na svim putovanjima, izletima, predavanjima dobijala samo pohvale i riječi divljenja zbog svog ponašanja, poslušnosti i aktivnog učešća u svemu što se od njih zahtijevalo i ja im želim svu sreću na njihovom daljem putu kroz život“, istakla je direktorica u svom obraćanju.

Za đaka generacije danas je proglašena učenica Dijana Tvrdišić, koja je kazala da je ponosna i srećna zbog svih godina provedenih u ovoj školi.

,,Obgrlila me neka tuga što ću uskoro morati da odem iz škole koja mi je priuštila bezbrižno djetinjstvo i lijepe đačke dane. Sačuvale su đačke klupe sve naše tajne, radosti ali i one manje lijepe trenutke, koje će, vjerujemo, vrijeme izbrisati. Cijenjeni nastavnici hvala Vam na strpljemnju i razumijevanju, na roditeljskoj ljubavi koju ste nam poklanjali nesebično. Hvala Vam na znanju koje ste nam pružili, i mi sada možemo hrabro nastaviti dalje u nove pobjede, vi ste naši uzori i takvi ćete nam ostati kroz život“, naglasila je Tvrdišić u svom obraćanju.

Diplomu ,,Luča“ zavrijedile su učenice završnog razreda ove škole Jana Veličković, Dijana Tvrdišić, Andrea Gutić i Sanja Prebiračević.

Učenici škole ,,Pavle Žižić“ redovni su učesnici takmičenja i projekata na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou, pa su im danas uručene i zahvalnice. Zahvalnice su dobili Bajram Rovčanin, ženska i muška odbojkaška ekipa škole, Milica Veličković, Dramski studio škole, Dijana Tvrdišić, Hana Kovačević, Denis Hajrović, Balša Perović, Anja Veličković, Petar Đaković. Za sportistu generacije 2018/2019 proglašen je Adnan Kuč.

Nastavničko vijeće ove škole donijelo je odluku da se pohvale i nagrade profesor hemije Dragan Rečević, profesor fizičkog vaspitanja, Darko Grebović, učiteljice Slavica Tvrdišić i Vesna Grubović, profesor jezika i književnosti, Ljubiša Jovanović, kao i nastavnica Enisa Pilica koja kreira i uređuje školski sajt, i profesor engleskog jezika, Ajan Mucević, koji uređuje školsku facebook stranicu.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA