Predstavnica ukrajinske ambasade Natalija Fijalko posjetila JU ,,Ratkovićeve večeri poezije”

Otpravnica poslova Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori, Natalija Fijalko, posjetila je sa saradnicima proteklog vikenda Javnu ustanovu „Ratkovićeve večeri poezije“, i sa menadžmentom razgovarala o budućoj saradnji.

Kako navode u saopštenju, dogovoreno je da u narednom periodu otvore izložbu ukrajinskih umjetnika u Kući Rista Ratkovića, i da Bjelopoljcima bude predstavljena tamošnja kultura.

,,Ono što je za nas jako važno, a što slijedi put Ratkovićevih večeri poezije otvorenosti prema evropskoj i svjetskoj kulturi, jeste i to da smo sa njenom ekselencijom Natalijom Fijalko, razgovarali i o učešću ukrajinskih književnika na ovogodišnjim Ratkovićevim večerima poezije”, kazao je direktor JU ,,Ratkovićeve večeri poezije”, Kemal Musić.

Dodaje da je otpravnica poslova ambasade Ukrajine izrazila spremnost da se određeni broj kulturnih programa Ukrajine prezentuje u Bijelom Polju, ističući da je ovo jedan od pravih načina za kulturno povezivanje.

Sastanku u Bijelom Polju prisustvovali su i Olivera-Maca Martinović, predsjednica Savjeta biblioteke JU Narodna biblioteka i čitaonica ”Njegoš” sa Cetinja, i publicist, društveno-kulturni radnik i član savjeta JU Narodna biblioteka i čitaonioca ”Njegoš”, Božidar Proročić koji već duže vrijeme radi na povezivanju sjevera Crne Gore sa prijestonicom Cetinje. Takođe, sastanku su prisustvovali rukovodilac Narodne biblioteke u Bijelom Polju Edin Smailović, Nermin Bećirović i Ismar Ćorović.

Na kraju radnog sastanka, direktor Musić uručio je izdanja Ratkovićevih večeri poezije otpravnici poslova Ukrajinske ambasade u Crnoj Gori, Nataliji Fijalko, i predstavnicima najstarije biblioteke u Crnoj Gori ”Njegoš”.

Saopštenje i foto: JU ,,Ratkovićeve večeri poezije”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE