Bjelopoljski srednjoškolci radili kod šest poslodavaca, zarade Srednjoškolskom fondu

Oko 40 bjelopoljskih srednjoškolaca radilo je danas kod šest lokalnih poslodavaca, u okviru projekta ,,Akcioni dan“, koji realizuje Unija srednjoškolaca uz podršku SHL fondacije iz Berlina.

Mladi iz gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, i Srednje elektro-ekonomske škole, priliku da rade dobili su u Opštini Bijelo Polje, Centru za kulturu, Dnevnom centru “Tisa“, Domu straih, Vodovodu Bistrica i MD Com-u.

Lokalni koordinator projekta, Miloš Baošić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je današnja akcija bila uspješna.

,,Akcija u Bijelom Polju krunisana je time što su svi poslodavci zaista bili zadovoljni volonterskim radom naših učenika. Imali smo konstantnu saradnju sa svim poslodavcima, i obilazili smo ih tokom dana. Poslodavci će uplatiti učenicima dnevnicu u iznosu od 10 eura na račun Srednješkolskog fonda, a prethodno su se volonteri odrekli te sume novca putem ugovora. Nadam se da će ovaj projekat prerasti u tradiciju, i da će narednih godina biti još veći broj zainteresovanih poslodavaca i volontera“, dodao je Baošić.

Akcioni dan ove godine osim u Bijelom Polju, održan je i u Podgorici, Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Baru, Mojkovcu, Rožajama, Plužinama i Beranama.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE