Članovi KUD-a Tekstilac opravdali povjerenje sugrađana

Članovi Kulturno umjetničkog društva Tekstilac, tradicionalno su izveli godišnji koncert, i ujedno opravdali povjerenje sugrađana, večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Kulturno umjetničko društvo Tekstilac broji preko 300 članova, raspoređenih u više grupa i ansambala, a večerašnji koncert otvorio je dečiji ansambl, spletom igara iz Crne Gore. 

,,Sama činjenica da su sve karte za večerašnji koncert prodate za veoma kratko vrijeme, govori o tome da su građani zainteresovani za naš rad, i da nas podržavaju. Veoma sam zadovoljan radom i zalaganjem članova ovog kluiba, a godina na izmaku bila je uspješna. Imali smo gostovanja u Makedoniji i Turskoj, i naravno u Bijelom  Polju, sa kojih nosimo samo lijepe uspomene“, kazao je za Radio Bijelo Polje, umjetnički rukovodilac KUD-a Tekstilac, Željko Cvijović.

Cvijović je čestitao članovima na uspješnom radu, i iskazao zahvalnost sugrađanima koji prate njihove aktivnosti, a za sljedeću godinu najavio brojna gostovanja u zemlji, i inostranstvu.

Članovi KUD-a Tekstilac večeras su odigrali sedam od 20 koreografija koje čuvaju od zaborava, a koje je publika ispratila brojnim ovacijama.

Pored brojnih koreografija, iz Crne Gore, Srbije, Sandžaka i drugih, članica kluba Katarina Kovačević publici se predstavila i narodnim pjesmama.

,,Bila je čast igrati pred našim sugrađanima,  koji su nas tokom koncerta nagradili brojnim aplauzima. Oni podržavaju svaki naš korak i pjesmu, i to nam daje vjetar u leđa da budemo još uspješniji. Iza ovog koncerta, stoje sati vježbanja, u koje mi folkloraši ulažemo mnogo truda i ljubavi. Najljepši osjećaj je izaći na scenu, i kada krenu prvi taktovi to zaista nema cijenu - jer je folklor velika ljubav“, kazala je za Radio Bijelo Polje, članica KUD-a Tekstilac, Anđela Knežević.

Ona je u ime svih članova kulturnog društva, čestitala Novu 2018. godinu i predsotojeće praznike, sa željom da ih provedu i zdravlju i sreći.

Kulturno umjetničko društvo njeguje narodne igre i pjesme, a prati ih orkestar u sastavu harmonike, frule, bas i ritam gitare, klarineta i flaute.

Svoje igračko umijeće, članovi ovog kluba do sada su pokazali na preko 2 hiljade koncerata u Crnoj Gori, zemljama regiona i svijeta, gdje su sa ponosom predstavili svoj grad.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE