Glumci Narodnog pozorišta iz Beograda izveli predstavu ,,Frenki i Džoni“

Predstava ''Frenki i Džoni'' Narodnog pozorišta iz Beograda, koju je po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Meknelija  režirala Tea Puharć,  izvedena je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Radnja romantične komedije odvija se jedne subotnje večeri, između sredovječnih ljubavnika, konobarice Frenki i kuvara Džonija koji je nedavno pušten iz zatvorskog pritvora, a predstava prikazuje sve odnose između muškarca i žene.

,,Večeras sam prvi put igrala predstavu u Bijelom Polju, tako da još uvijek čekam da se utisci slegnu. Publika je, prema našem mišljenju, imala stidljivije reakcije na neke određene scene iz predstave, ali svakako zadovoljni smo odzivom i reakcijama. Nije nimalo lako da dvoje glumaca drži pažnju sat i 15 minuta, a da pritom publika detaljno prati priču i reaguje, ali uspijevamo u tome“, kazala je za Radio Bijelo Polje, glumica Sloboda Mićalović.

Ona je istakla da predstavom žele sa publikom razmijeniti misao, energiju i poruke koje dolaze sa scene.

Tokom predstave glumci jedno drugom otkrivaju svoju prošlost, uspjehe, neuspjehe, očekivanja, razočaranja, strahove, mogućnosti novih početaka, i ispitivanje značenja ljubavi, što publika ispraća brojnim ovacijama.

,,Meni je uvijek lijepo na sceni, pogotovo kada izvodim ovu predstavu koju je bjelopoljska publika večeras imala priliku da odgleda, nekada bude teško, ali svakako i zabavno“, zaključila je Mićalović.

Predstava je do sada izvedena preko 50 puta, a stekla je i svjetsku slavu, jer je prikazana i publici u Kanadi i Londonu, što govori o samom kvalitetu pozorišnog komada.

Nakon Bijelog Polja, predstava će sjutra biti izvedena i u Tivtu, a zatim u Beču, tokom februara.

U predstavi igrali Sloboda Mićalović i Igor Đorđević.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE