20 avgust 2019

Najnovije vijesti

Kompanije Put-Gross i Ovako proslavile 20 godina uspješnog poslovanja i saradnje

Kompanije Put-Gross, iz Bijelog Polja i Ovako, iz Sarajeva, prigodnim programom proslavile su danas 20 godina uspješnog poslovanja.

Vlasnik firme Put Gross, Hasan Ramović, prisjetio se da su počeli u jako teškim vremenima sa velikom inflacijom. Pokrenuli su proizvodnju, i, kako naglašava, ispunili želju pokojnog vlasnika kompanije Ovako, Raifa Džafića, da, iako su imali plasman u Bosni i Hercegovini, proizvode prodaju u Crnoj Gori.

“Sa dobrim razumijevanjem, uspjehom, rasli smo iz godine u godinu i sada imamo ozbiljno učešće na prostorima Crne Gore. Iza svega toga stoji ogroman trud i rad”, podvukao je Ramović.

Kroz saradnju sa mesnom industrijom Ovako, ističe ugledni Bjelopoljac Ramović, u firmi Put-Gross trudili su se da manje poznate proizvođače učine vidljivijim na tržištu.

“U bremenitim i teškim vremenima bili smo uporni u ponudi, u saradnji sa kupcima. Na taj način smo došli do reprezentativnih 20 godina”, izdvojio je uspješni proizvođač, uvoznik i trgovac Ramović.

Iza ovih 20 godina, ističe generalni direktor mesne industrije Ovako, Mušan Mutavelić, bilo je izazova, prepreka ali i lijepih stvari. Robi tada nepoznatog proizvođača bio je potreban neko ko će prepoznati taj potencijal, želju da se radi i proizvodi kvalitetna roba, dodao je Mutavelić.

“Neko ko će uložiti i dušu i snagu da ti proizvodi zažive i nađu svoje mjesto na trpezama u Crnoj Gori i u regionu. Na čelu sa Hasanom, cijeli njegov tim je to prepoznao i zahvaljujem im od srca na tome”, poručio je generalni direktor firme Ovako, uz želju za razvijanjem dobre saradnje i u narednom periodu.

U ime lokalne samouprave i kao prijatelj, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje, Abaz Dizdarević, čestitao je predstavnicima kompanija jubilej dugogodišnjeg uspješnog poslovanja. Za Hasana Ramovića kaže da je čovjek koji je pored posla u privredi, pomagao mnoga preduzeća, kulturu, umjetnike i pojedince. Kaže da je od njega u jednom momentu zavisio i naš grad.

“Grad u kojem smo danas bogata zajednica. I ako na individualnom nivou njegujemo ovakvu vrstu saradnje, onda nijesmo baš opredijeljeni prema dugom trajanju, a ja želim da ovo vaše prijateljstvo doda još jednu nulu na ovaj jubilej i da trajete još toliko”, poručio je prvi čovjek Skupštine opštine Bijelo Polje.

Put-Grossu pripada dio kupljene bjelopoljske fabrike Eko-line, a od prije pet godina i industrijska pekara, zahvaljući kojoj Ramović hljebom snabdijeva jedan region na sjeveru države. Njegova firma se bavi i proizvodnjom kolača i tjestenine Uvoze žitarice, a najviše pirinač.

Mesna industrija Ovako iz Sarajeva posjeduje opremu najnovije tehnologije, što omogućava proizvodnju najihovijih prozivoda prema zahtjevima i standardima Evropske unije. Moderna tehnologija i tim stručnjaka kojima raspolažu garancija su proizvoda vrhunskog kvaliteta i sigurne higijensko-sanitarne ispravnosti. Kao dokaz tome su implementirani i sertifikovani brojni standardi - HALAL i HACCP.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

 

 

radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA