Štandovi sa poslasticama i rukotvorinama osnovaca krasili gradski trg (video)

Učenici Osnovne škole „Risto Ratković“ priredili su danas proljećni bazar na gradskom trgu, a štandove osnovaca krasili su razni ukrasni predmeti, rukotvorine, crteži, kao i peciva i kolači.

Veliki broj sugrađana obišao je štandove kreativnih učenika, a gradom su odjekivali dječiji osmjesi, graja, radost i igra.

Učiteljica Mensura Salković kazala je za Radio Bijelo Polje da je jako ponosna na učenike, koji su se potrudili da ponuda na bazaru i ove godine bude bogata i raznovrsna.

„Pripremili su razne ukrasne predmete, crteže, a uz pomoć svojih mama i peciva i kolače. Zaista su pokazali koliko su kreativni, ali i spremni da se uključe u vannastavne aktivnosti, jer je i današnji bazar realizovan  u okviru međupredmetnih tema iz preduzetništva“, istakla je učiteljica Salković, dodajući da veliku zahvalnost duguju i roditeljima, koji su podržali današnju manifestaciju.

Salković je kazala i da su prijatno iznenađeni posjećenošću.

„Čini mi se da su sugrađani zaista zadovoljni, degustiralu su ono što smo pripremili, a naravno i kupili ono što im se najviše dopalo”, podvukla je učiteljica.

Svoju kreativnost i umijeće danas je pokazao i Dušan Vukojičić, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, uz maminu pomoć uspio je da pripremi jagodice i vanilice, koje su krasile štand najmlađih učesnika bazara.

„Svima se sviđaju, kako mojim drugarima, tako i onima koji su posjetili naš bazar i kupili dosta toga. Zaista danas uživamo, družimo se i svi smo nasmijani“, kazao je Dušan.

On je pohvalio i radove njegovih drugara.

„Svi su se odlično pripremili, neki su donijeli razne ukrase, ali i  čokoladne kuglice, vafle, sve super izgleda“, zadovoljno je rekao ovaj prvak, poručujući da bi od sakupljenog novca volio da kupe nove klupe i table, kako bi, kako je dodao, škola još ljepše izgledala.

Marija Rakonjac za današnji bazar napravila je ukrasne papirne korpice.

„Nije ih bilo teško napraviti, a i učiteljice i drugari kažu da super izgedaju“, rekla je Marija, dodajući da je za ovu manifestaciju uz pomoć tate pripremila i bakine kolače, koji, kao i čokoladne kuglice, najbolje prolaze.

Pored kolača i peciva, posjetioci bazara danas su mogli kupiti i razne dekoracije za Vaskrs.

„Napravili smo ukrasna vaskršnja jaja, piliće, korpice. Najviše prolaze ukrasna jaja od stiropora, svima se sviđaju“, kazao je  Brandon Durović, napominjući da nije lako sve to pripremiti, ali da se trud na kraju isplatio.

Za Mariju Jeremić najteže je bila priprema kolača.

„Ali smo napravili razne slatkiše, tako da oni najviše i prolaze“, rekla je Marija.

Ona je kazala da bi nakon bazara voljela da odu na zajednički izlet, kako bi se još više družili i igrali.

Pavlu Kneževiću najviše je pomogla mama, čiji su kolači oduševili sve posjetioce bazara.

„Srećan sam što na ovaj način možemo pomoći našoj školi“, rekao je Pavle.

Sva prikupljena novčana sredstva biće utrošena za kupovinu školskog inventara, koji će doprinijeti efikasnijoj realizaciji nastave.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE