Rotary Club Bijelo Polje proslavio deceniju postojanja

Rotary Club Bijelo Polje proslavio je danas veliki jubilej – 10 godina postojanja i to prigodnom svečanošću u bjelopoljskom Centru za kultru.

Uz podršku velikog broja predstavnika lokalne samouprave, ali i predjsednika i članova rotari klubova iz Crne Gore i zemalja regiona, Rotary Club Bijelo Polje obilježio je desetogodišnjicu rada i u tu čast uručio osnovnim i srednjim školama sa sjevera Crne Gore 10 multifunkcionalnih štampača, čime je još jednom dokazao da slijedi visoka rotarijanska načela i ciljeve.

„Najviše dobija onaj koji  najviše daje“ moto je, kojim će se, prema riječima sadašnjeg predsjednika Rotary Cluba Bijelo Polje, Željka Madžgalja, i dalje voditi u svom radu.

„Čast je predstavljati Rotary klub Bijelo Polje u godini jubileja, a vaše prisustvo i podrška obavezuju nas da i dalje da njegujemo duh rotarijanstva, koji je sačinjen u paroli „Najviše dobija onaj koji  najviše daje“. Ako pomislimo da davanje i dijeljenje ne podrazumijeva samo novca i materijalne stvari, onda smo blizu razumijevanja duha rotarija, jer možemo nesebično dijeliti ideje, znanje, možemo zajednici služiti našim profesionalnim i poštenim pristupom poslu i tako dati doprinos u poboljšanju kvaliteta života svog grada i zavičaja“, podvukao je Madžgalj, dodajući da je točak rotarija, koji je postao zaštitnik znak svih rotarijanaca, uvijek je bio točak progresa i humanosti.

Obrazovanje, zaštita životne sredine, porodica i djeca, klupske aktinosti, međuklupska saradnja, saradnja sa lokalnom zajednicom i medijima bili su u fokusu desetogodišnjeg rada i djelovanja  bjelopoljskog Rotary Cluba, a svoje aktivnosti, prema riječima Madžgalja, i u narednom periodu usmjeriće upravo na te oblasti.

„Za deset godina postojanja održali smo više od 300 klupskih sastanaka, imali smo desetine predavanja, oko 50 servisnih akcija u zajednici, sakupili smo oko 25 000 eura po osnovu članarine, te oko 15 000 dodatnih izdvajanja čalnova za kacije, a oko 150 hiljada eura donirali smo kroz robe i usluge. Mislim da upravo ovi podaci najbolje govore o onome što smo uspjeli da uradimo za ovu deceniju rada“, podvukao je Madžgalj.

Česitajći ovaj značajn jubilej, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, poručio je da su ciljevi loklane uprave i Rotary Cluba Bijelo Polje isti  - jedinstvo, tolerancija, mir.

„Bijelo Polje je grad koji baštini mir i toleranciju, a znajući da je svjetski pokret Rotary zasnovan na istim principima, visokih moralnih vrijednosti i  humanitarnog rada, jasno je da smo svi na istom zadatku, a to je da ovaj svijet učinimo boljim mjestom za život“, istakao je Smolović.

On je kazao da će Rotary Club Bijelo Polje i lokalna uprava nastaviti  da unapređuju saradnju  i to misleći globalno, a radeći u lokalnoj zajednici.

Guvener Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, Vladimir Matić, istakao je da je RC Bijelo Polje jedan od najboljih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji.

„U prilog tome najbolje govori veliki broj akcija i donacija, zato im i želim još mnogo više i čestitam im na dosadašnjem radu“, kazao je guverner Matić na današnjoj ceremoniji.

Rotary Club Bijelo Polje aktivno učestvuje u svim programskim aktivnostima koje kao zadatke, svake godine postavlja Rotary International, a to je dokazao i danas, kada slavi 10 godina postojanja, i to uručenjem  10 multifunkcionalnih štampača osnovnim školama “Mojsije Stevanović”,  „Džafer Nikočević“,   „Aleksa Đilas Bećo“,“Milić Keljanović”, “Vladislav R. Korać”, „Pavle Žižić“,“9 maj”, kao i bjelopoljskim srednjim školama - Srednjoj elekto-ekonomskoj školi, Srednjoj stručnoj, kao i Gimnaziji “Miloje Dobrašinović“.

Na sevčanosti kojom je obilježen jubilej Rotary Cluba Bijelo Polje uručena su i najveća priznanja Pol Haris značke za posebnu istaknutost u radu članova kluba.

Priznanja su uručena Zvonimioru Mrdoviću, stomatologu iz RC Bijelo Polje, farmaceutu Damiru Staniću, biologu Rifatu Kajabegoviću, agronomu Dejanu Zejaku, kao i Muzaferu Ljuci.

Takođe, danas su značku rotary fondacije dobili su i novi članovi Rotary Cluba, Bjelopoljac Dražen Konatar i Goran Rabrenović iz Mojkovca.

Proslava desetogodišnjice rada Rotary Cluba Bijelo Polje upotpunjena je kulturno-umjetničkim programom u okviru koje su nastupili, Milena Popović, Anja Radović i Petar Jokić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Stefan Vukićević - Rotary Club Bijelo Polje

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE