Učenice Muzičke škole uspješne na takmičenju u Splitu

20 April 2024

Najnovije vijesti

Učenice Muzičke škole uspješne na takmičenju u Splitu

Učenice bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, postigle su dobre rezultate na 35. Međunarodnom takmičenju ,,Daleki akordi“, koje je održano u Splitu.

U četvrtoj kategoriji takmičile su se violinistkinje Milica Đurović i Emina Višnjić koje su osvojile pohvale, a u trećoj kategoriji solo violine Jana Perović osvojila je treće mjesto, u klasi profesorice Ande Dizdarević.

,,Samo predstavljanje i nagrade na ovom takmičenju veliki su uspjeh za našu školu, jer je konkurencija bila dosta jaka. Na takmičenju koje ima tradiciju dugu 25 godina učestvovala su djeca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Estonije, Austrije i Poljske, i ocjenjivane su od strane stručnog žirija koji su činili profesori iz Srbije, Slovenije, i Mađarske“, kazala je za Radio Bijelo Polje, direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, koja je podsjetila da je učenice na takmičenju prakila korepetitorka, profesorica Milena Đurović. 

Prema njenim riječima, učenici se u narednom periodu pripremaju za državno takmičenje.

,,Na 46. Festivalu mladih muzičara Crne Gore, koji će biti održan od 23. do 25. aprila u Podgorici, našu školu će predstavljati tri kamerna sastava, dva sa odsjeka violine, flaute, klavira i kvartet harmomnika, kao i učenici sa odsjeka flaute iz klase profesorice Slađane Furundžić“, najavila je Hot.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA