Utvrđena lista kandidata za nagradu “3. januar”

Žiri za dodjelu nagrade “3. januar” utvrdio je na današnjoj sjednici listu kandidata za to najveće opštinsko priznanje, koje se dodjeljuje svake godine za najbolja ostvarenja, postignute rezultate  i doprinos razvoju Opštine.

Nakon razmatranja prijedloga i dokumentacije dostavljene Skupštini opštine Bijelo Polje, žiri je  ustanovio da svi predloženi kandidati formalno ispunjavaju uslove i kriterijume predviđene Odlukom o uslovima, načinu i postupku za dodjelu opštinske nagrade "3. januar" i sačinio listu potencijalnih dobitnika, na kojoj se ove godine našlo osam pojedinaca, kao i dva pravna lica, saopštio je danas predsjednik Žirija za dodjelu nagrade, Tomislav Timotijević.

“Profesor istorije Tadija Bošković predložen je od strane NVO Društvo za istraživanje zločina nad građanima Crne Gore u II svjetskom ratu, kao i Bjelopoljskog saveza NVO, na listi je i profesorica u književnosti u penziji, Nada Pavićević, predložena od grupe građana, a dva prijedloga građani su dali  za profesora. dr Đura Đurovića. Na inicijativu građana predložena je Ramiza Idrizović, ljekarka alternativne medicine, među kandidatima je akademski slikar, pedagog  i pjesnik, Milutin Obradović, nominovan od strane PSK “Cmiljača”. Građani su predložili i glavnu sestru Doma zdravlja, Vesnu Raosavljević, kao i dugogodišnjeg novinara Murata Ćorovića, dok je pored građana dr Besima Kadića predložio i Crveni krst Crne Gore, kao i JZU Zavod za HMP Crne Gore”,naveo je Timotijević, dodajući da su među kandidatima su i dva pravna lica JU OŠ “Risto Ratković”, predložena od grupe građana, Savjeta roditelja te obrazovne ustanove, kao i Školskog odbora, a kompaniju “Adriatic propertis” iz Budve predložili su građani.

Prema riječima predsjednika žirija predloženi kandidati – građani su osobe sa stručnim referencama, ljudi sa dignitetom i autoritetom, humani i dobronamjerni, a pravna lica su takođe prepoznatljiva po dugom trajanju i radu i takođe zaslužuju najevće priznanje grada Bijelog Polja.

“Žiri će sa punom ozbiljnošću, odgovorno i objektivno izanalizirati kriterijume i elemente i nakon toga izabrati dva između deset predloženih. To će biti na sledećoj sjednici, 26. decembra, a do tada imamo dovoljno vremena za ispravnu odluku”, istakao je Timotijević.

Napominjemo, žiri je danas u punom sastavu prvi put zasijedao, prema utvrđenom dnevnom redu, pored  liste predloženih kandidata koji ispunjavaju formalno pravne uslove za nagradu,  utvrdili su i  novčani iznos Trećejanuarske nagrade od 2 555 eura, a razmatrali su i usvojil Prijedlog poslovnika o radu Žiri za dodjelu nagrade “3. januar” za 2017. Godinu.

Predsjednik žirija za dodjelu nagrade “3. januar” je Tomislav Timotijević, a članovi su Sadik Šahman, Miladin Peković, dr Mihad Idrizović, Muradif Grbović, Fahrudin Kasumović i dr Radosav Nišavić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE