Večeras koncert Ane Vukazić u Centru za kulturu

Koncert Ane Vukazić održaće se večeras sa početkom u 19 sati, u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu.

Na repertoauru će biti  S. Rachmaninov: Musical moment no. 5, op. 16; L. van Beethoven: Sonata op. 31, br. 2, III stav; R. Schuman: Papillons, op. 2;  F. Chopin: Skerco op. 20, br. 1 i Aleksandar Basarab: Još ne sviće jurna zora.

Ana Vukazić, rođena je 1985. godine u Baru, gdje je i završila nižu muzičku školu „Petar II Petrović Njegoš.“ Srednju muzičku školu nastavlja u Kotoru u klasi prof. Jelke Filipović. 2004 godine upisuje klavir na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Zvečanu, u klasi mr. Aleksandre Trajković. Diplomirala je 2009 godine sa ocjenom 10, a kao student koji se istakao svojim prosjekom biva proglašena za studenta generacije. Nakon studija nastavlja svoje usavršavanje i upisuje specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu u klasi mr. Tijane Humo.

Od 2009. god. radi kao prof. klavira i korepeticije u muzičkoj školi u Baru, i kao pedagog  sa svojim učenicima osvojila je preko 30 nagrada, od toga 12 prvih nagrada, na raznim pijanističkim takmičenjima u  Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE