Najavljena izgradnja novih stambenih jedinica za penzionere u Bijelom Polju

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović razgovarao je danas sa direktorom Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Dušanom Perovićem, predsjednikom Saveza penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i predsjednikom Udruženja penzionera Bijelog Polja Ratomirom Bulatovićem o poboljšanju standarda penzionera i izgradnji stanova za ovu populaciju.

Predsjednik Smolović je izrazio spremnost da Opština pruži podršku za izagradnju novih stambenih jedinice za penzionere na lokaciji Rebarevine tako što će ustupiti lokaciju za dvadestak stanova i obezbijediti komunalno opremanje zemljišta.

-U Bijelom Polju se posebna pažnja posvećuje ovoj populaciji  jer  imamo i Dom starih, koji savkodnevno unaprjeđuje kavalitet usluga kroz otvaranje novih servisa kao što je Odjeljenje za demenciju i Dnevni boravak za stara lica, pojasnio je Smolović.

Direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom upravom Bijelog Polja i najavio podršku Fonda za izgaradnju novih stabenih jedica za penzionere.

-Fond izdvaja godišnje 300 hiljada eura za jednokratne pomoći penzionerima, što uz dopunska sredstva od članarine se obezbijedi 250 hiljada eura, što sve ukupno iznosi  550 hiljada jednokratne novčane pomoći penzionerima na teritori cijele Crne Gore.

Predsjednik  Saveza penzionera Crne Gore Branko Vešović podražao je inicijativu da se ponovo grade stanovi  za najstarije u Bijelom Polju.

-Savez penzionera Crne Gore pružiće punu podršku kao i u svim drigim gradovima sa ciljem rješavanja sambenih potreba penizonerske populacije, kaže Vešović i izražava zadovoljstvo saradnjom sa rukovodstvom Opštine Bijelo Polje.

Predsjednik Udruženja penzionera Bijelog Polja Ratomir Bulatović  reakao je da je Bijelo Polje treća opština po broju penzionera u Crnoj Gori.

-U Bijelom Polju je 7.430 penzionera što dovoljno govori o brojnosti ove populacije u našoj  opštini u odnosu na ukupan broj stanovnika, isatkao je Bulatović i podsjetio na redovne aktivnosti ovog Udruženja.

Izvor i foto: Sajt Opštine Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE