Još jedna uspješna sezona za karatiste Jedinstva (video)

Karatisti bjelopoljskog kluba Jedinstvo u proteklih godinu dana uspjeli su da osvoje više od 60 medalja, pa i ovu sezonu završavaju sjajnim rezultatima, a novu dočekuju puni entuzijazma, elana i optimizma.

Rad i trud karatista Jedinstva i ove godine je rezultirao brojnim zlatnim, serbrnim i bronzanim odličjima, a osvojene medalje biće podsticaj za nove uspjehe, istakao je trener Dragutin Cicmil, gostujući u emisiji Otvoreni studio, Radija Bijelo Polje.

“Ni sa jednog takmičenja se nijesmo vratili bez pehara i moji karatisti su me zaista učinili ponosnim, a svoj grad predstavili na najbolji način. Sjajni su bili tokom cijele godine, kako u kata kategoriji, tako i u borbama, a medelje su osvajali i pojedinačno i ekipno”, podvukao je Cicmil, rezimirajući ostvarene rezultate.

Na poslednjem turniru, 38. Kupu oslobođenja Podgorice karatisti Jedinstva su osvojili osam medalja, što je, prema riječima trenera, sjajna završnica.

“Uprkos jakoj konkurenciji moji takmičari su uspjeli da se istaknu i da u kategoriji kate osvoje čak tri zlatna odličja, tri srebrna, kao i  dvije bronzane medalje. Svih sedam takmičara zabilježilo je dobre rezulatate i žao  mi je što nijesmo uspjeli da povedemo više karatista, jer bi sigurno ukupni plasman bio još bolji, ali finansijski uslovi nam to nijesu dozvolili”, rekao je Cicmil.

I dječaci i djevojčice podjednako uspješni

Iako se karate – kao borilački sport više vezuje za dječake, petogodišnja Zerina Ličina, dokazala je da djevojčice mogu biti podjednako uspješne.

Naime, Zerina je već vicešampionka Crne Gore u kata kategoriji, u svom uzrastu, a očigledno je da se na tome neće zaustaviti.

“Do sada sam osvojila šest medalja, ali mislim da uz pomoć trenera Cicmila mogu osvojiti mnogo više i biti još bolja. Radujem se svakom uspjehu i uvijek se nadam zlatnoj medalji”, kazala je Ličina, gostujući u Otvorenom studiju.

A karate je izbor i Halida Hodžić, koji je na 38.  Kupu oslobođenja Podgorice osvojio zlatnu medalju pojedinačno i srebrnu ekipno.

“To mi  je bilo prvo takmičenje i srećan sam što sam se odmah dobro pokazao, jer ću sada biti motivisan da se još više trudim i treniram”, istakao je Hodžić.

Anđela Bogavac već dvije godine  je članica karate kluba Jedinstvo, ima zeleni pojas, a svako takmičenje za nju predstavlja novi izazov.

“Uvijek se trudim da dam svoj maksimum, i zaista kada nešto volite ništa vam ne pada teško. Nekada se desi da željeni rezultat i izostane, ali ipak samouvjereno idemo u nove pobjede”, kazala je Bogavac.

Uz finansijsku podršku do još boljih rezultata

U ovoj godini karate klub Jedinstvo mnogo je napredovao, kako u kvalitetu, tako i u masovnosti,  a trener Cicmil vjeruje da će Lokalna uprava prepoznati značaj kluba i pomoći im finansijski, kako bi karatisti dobili uslove za treneranje, kakve rezultatima i zaslužuju.

“Došli smo do onog cilja kojem smo i težili, a to je popularizacija karatea i omasovljavanje. Sada kada smo i u tome uspjeli, apelujemo na Opštinu da nam sada pruži i veću podršku. Ove godine smo dobili samo 15 % dodijeljenih sredstava, što je bilo dovoljno samo za kotizaciju kod Karate saveza Crne Gore, dok salu za treniranje sami moramo da obezbijedimo, kao i troškove odlaska na takmičenja. Kada bi riješili finansijske problem, uspjeh bi uvjerena sam bio mnogo veći”, podvukao je trener Jedinstva.

On se nada da će naredne godine, kada i obilježavaju 40 godina od osnivanja kluba, biti i domaćini takmičenja.

“To je za nas veoma važan jubilej i čini mi se da je organizovanje nekog turnira najbolji način da krunišemo sve ono što smo da sada postigli. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome i da će to biti veoma kvalitetno takmičenje, koje će okupiti veliki broj karatista i klubova”, zaključio je Cicmil.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE